Gast aan het woord: Alles is Gezondheid

Tialda vertelt over haar ervaringen op landgoed Zonneoord: "Ondanks dat ik op een evenementdag gewoon aan het werk ben, daalt er een rust op me neer door die heerlijke groene omgeving. Wat er die dag ook op de planning staat, ik krijg er door de mooie natuur rond het landgoed altijd gelijk zin in.”

Organisatie Health Transformation Community
Mede mogelijk gemaakt door Alles is Gezondheid
Type ontmoeting Eindevent met een plenair programma en verschillende workhops
Locatie(s) op het landgoed Verschillende ruimtes waaronder de Christiaan Eijkmanzaal, grasvelden rond Zonneoord, landgoed rond Zonneoord
Datum ontmoeting Dinsdag 21-6-'22 
Arrangement Arrangement inclusief lunch, borrel en speciale koffiekar

 

Hoi Tialda, wil je kort schetsen wat jullie organisatie doet?

“Ik werk voor Alles is Gezondheid, een netwerkorganisatie die in 2014 is opgezet in het kader van het nationale preventie akkoord. Gezond leven doen mensen zelf, op de plek waar ze wonen, werken, sporten, recreëren en leren. Daarom versterkt en versnelt Alles is Gezondheid de maatschappelijke beweging die mensen in hun eigen omgeving inspireert en activeert om aan hun gezondheid te werken. De Health Transformation Community is opgezet vanuit Alles is Gezondheid. Er werden vele ‘hoe dan’ vragen gesteld over transformatie en samenwerking en zo ontstond het idee om de 1-op-1 ondersteuning die Alles is Gezondheid aanbiedt aan netwerken breder te trekken."

Welk evenement organiseerden jullie op Landgoed Zonneoord?

“We hebben al meerdere evenementen georganiseerd bij Zonneoord. Twee keer een tweedaagse met vijftig deelnemers waarbij we door de prachtige natuur hebben gewandeld en buiten verschillende workshops deden. Dit was ons grootste evenement tot nu toe met 125 personen. We twijfelden in eerste instantie of dat wel kon op Zonneoord, maar het team dacht mee en het is helemaal goed gekomen. Iedereen paste prima in de Christiaan Eijkmanzaal waar we eerst een kort plenair programma hadden en daarna uiteen gingen naar verschillende ruimtes voor workshops.”

Hoe zijn jullie bij Zonneoord terechtgekomen om dit te doen?

“Dat weet ik eigenlijk niet meer zo goed. De eerste keer dat ik er was is twee jaar geleden in oktober en het was toen buiten net zo nat als de afgelopen weken. Ik was binnen en dacht: ik ga even de zalen bekijken. Toen kwam ik een van de huurders Wim Post tegen en die stelde voor even te gaan wandelen. Daar had ik in combinatie met het weer niet helemaal de juiste schoenen voor aan, maar ik besloot toch met hem mee te gaan. Ik genoot van de fantastische omgeving vol herfstkleuren en dat Wim prachtig kan vertellen was daar een mooie aanvulling op. Zelfs de regen was op dat moment heel sfeervol. Toen dacht ik: hier wil ik vaker komen.”

Speelde de achtergrond van Landgoed Zonneoord een rol in jullie keuze voor deze evenementenlocatie?

“Absoluut. We zochten een inspirerende plek en die hadden we al gauw gevonden in het prachtige groen, maar ook de achtergrond van Zonneoord was voor ons van belang. De mensen daar werken op het snijvlak van innovatie en gezondheidszorg passen goed bij ons en dat waar onze organisatie voor staat.”

Wat was de belangrijkste reden om Zonneoord te kiezen voor jullie evenement?

“Door het enthousiasme van Wim was de knoop snel doorgehakt, maar ook daarbuiten is alles goed geregeld. Het is gewoon heel fijn om bij Zonneoord te gast te zijn. Toen we startten met onze evenementen, dachten we: we gaan naar verschillende plekken door heel Nederland, maar de eerste keer op Zonneoord beviel eigenlijk veel te goed. Tijdens onze meerdaagse evenementen sliepen de deelnemers in Hotel de Werelt in de buurt, het eten was heerlijk en het landgoed ligt ook nog eens in het midden van het land waardoor iedereen ongeveer evenveel reistijd heeft. We besloten dan ook: waarom verder kijken als het hier zo goed geregeld is? Sindsdien doen we al onze evenementen gewoon op Zonneoord.”

En andere redenen om jullie evenement te organiseren op Landgoed Zonneoord?

“De werknemers op Zonneoord zijn ook gewoon zo lief en ze denken fijn mee. Ik heb zelf een achtergrond in de hotellerie en als floormanager heb ik destijds veel evenementen georganiseerd en begeleid. Ik heb dus goed zicht op wat er moet gebeuren, maar toch is het heel fijn als er nog even iemand met je meedenkt. Ik heb met Claudia altijd contact waarbij ik het draaiboek met haar deel en we overleggen hoe we alles precies gaan doen. De lijntjes zijn kort en dat is fijn.”

Hoe zag jullie programma eruit en van welke faciliteiten maakten jullie daarvoor gebruik?

“Zoals ik al vertelde maakten we tijdens dit grote event gebruik van de Christiaan Eijkmanzaal aan het begin van de dag en gingen we daarna in groepjes uiteen naar de kleinere zalen. Ook hadden we thee en koffie, een lunch en een borrel van het landgoed. Wel vroegen we ons even af hoe we tegelijkertijd voor 125 mensen koffie moesten regelen. Claudia kwam toen met het idee om een externe barista te laten helpen, en dat gebeurde. Inclusief Italiaans wagentje. Het was een goede oplossing en zag er ook nog eens ontzettend leuk uit. Tijdens de pauze trokken we naar buiten om te wandelen en genoten we van een lunch uit de keuken van Zonneoord. Ook hadden we, in overleg met Zonneoord, alpaca’s geregeld als onderdeel van het programma waarmee de deelnemers op excursie over het landgoed gingen. Het was een hele leuke dag en alles verliep op rolletjes.”

Zijn er dingen niet aan de orde gekomen die je wel wilt delen?

“Ik kom gewoon heel graag op landgoed Zonneoord. Als ik er naartoe rijd, denk ik al: wat een feestje dat we hier vandaag weer mogen zijn. Ondanks dat ik op zo’n evenementdag gewoon aan het werk ben, daalt er een rust op me neer door die heerlijke groene omgeving. Wat er die dag ook op de planning staat, ik krijg er door de mooie natuur rond het landgoed altijd gelijk zin in.”

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen