Gast aan het woord: Stichting Oasis

Hoe ervaren gasten van Landgoed Zonneoord in Ede het om elkaar te ontmoeten op onze werk-, vergader- en evenementenlocatie midden in de natuur? In deze eerste ‘Gast aan het woord’ vertelt Bert Smallenbroek, die vrijwillig werkt voor Stichting Oasis als bestuursvoorzitter.

Organisatie Stichting Oasis
Type ontmoeting Event als feestelijke start van Oasis-uitzendingen op EO Metterdaad
Locatie(s) op het landgoed Zr. C.Q. Callenbach in Groot Zonneoord, Ontmoetingsruimte, grasvelden rond Zonneoord
Datum ontmoeting zaterdag 15-4-23
Arrangement dagarrangement inclusief speciale lunch 

 

Gasten van Stichting Oasis evenement in Callenbach vergaderzaal

Hallo Bert Smallenbroek! Wil je kort schetsen wat Stichting Oasis doet en wat voor evenement jullie bij Landgoed Zonneoord organiseerden? 

Stichting Oasis wil hoop en toekomst bieden voor de mensen in India. Dit doen we door verschillende projecten zoals het geven van huiswerkbegeleiding, medische hulp in afgelegen gebieden, naaicursussen en voedseldistributie voor de allerarmste kinderen.

Voor zo’n 80 donateurs en betrokkenen organiseerden wij het evenement ‘Beleef India dichtbij’ als feestelijke start van Oasis-uitzendingen in EO Metterdaad. Onze gasten vormden een gemêleerde groep van oudere mensen die vanaf het eerste uur bij de Stichting betrokken zijn tot jongere gezinnen die in de laatste jaren aansloten.  

Hoe is Stichting Oasis bij vergader- en evenementenlocatie Landgoed Zonneoord terecht gekomen? 

We hadden diverse vergader- en evenementenlocaties bekeken in de omgeving van Ede en Veenendaal toen we via via de tip kregen om Landgoed Zonneoord te bezoeken.  

Speelde de achtergrond van Landgoed Zonneoord een rol in jullie keuze voor deze evenementenlocatie? 

Dat Landgoed Zonneoord geschiedenis heeft als huis waar kinderen konden aansterken is een symbolische meerwaarde. Het sluit mooi aan bij Stichting Oasis die de cirkel van armoede doorbreekt en daarmee kinderen hoop op een betere toekomst geeft. 

Wat is de belangrijkste reden om Landgoed Zonneoord te kiezen jullie evenement? 

De belangrijkste reden is vooral praktisch, namelijk de prijs-kwaliteitverhouding Als Stichting letten we op het budget. Bij Zonneoord konden we één zaal huren en bij onverwacht meer gasten zonder veel plichtplegingen opschalen naar een tweede zaal. Dat is budgettair heel prettig. Anders hadden we uit voorzorg een grotere, dus duurdere, zaal moeten huren. En die bleken we niet nodig te hebben. 

Wat zijn andere redenen om jullie evenement te organiseren op Landgoed Zonneoord?

De prachtige plek en mooie omgeving uiteraard. Doordat wij op zaterdag een evenement organiseerden, profiteerden we extra van de rust die er heerst. Daarnaast spraken de goede faciliteiten ons aan. De vanaf het eerste moment servicegerichte medewerkers waarderen we ook ontzettend. 

 

Pianist gast Oasis maakt muziek op vleugel van landgoed zonneoord Evenement met lunch in ontmoetingsruimte Landgoed Zonneoord

Hoe zag jullie programma eruit en van welke faciliteiten op de vergader- en evenementenlocatie in Ede maakten jullie daarvoor gebruik? 

We ontvingen alle gasten in de Ontmoetingsruimte van Groot Zonneoord. Er was koffie, thee en cake. Iedereen kwam heel ontspannen binnenlopen met complimenten over de omgeving en fijne parkeergelegenheid. De ambiance was bovendien bijzonder plezierig, doordat sales en banqueting coördinator Claudia had geregeld dat door ons uitgenodigde pianist op de vleugel in de inkomhal kon spelen.

In de Zr. C.Q. Callenbach-zaal kwamen we bijeen om te luisteren naar twee gastsprekers. Zij maakten voor hun presentatie gebruik van de microfoons en grote schermen. Tijdens deze presentaties was er een kinderprogramma: in de Willem Johan Kolff-zaal werd driftig getekend en gekleurd voor bij onze stichting betrokken kinderen in India. Ook speelden de kinderen buiten op de grasvelden rondom Zonneoord met zelf meegebrachte spellen en speelgoed. Zij sloten zich weer bij ons aan om hun tekeningen cadeau te geven aan onze directeur, zodat hij ze kon meenemen naar Noord-India. 

Daarna gebruikten we de grote schermen in de zaal om onze donateurs en betrokkenen als eerste deelgenoot te maken van de EO Metterdaad-uitzendingen die onlangs zijn gemaakt in India. We sloten het programma af met een heerlijk informeel lunchbuffet in de Ontmoetingsruimte, waarbij onze gasten met elkaar konden napraten. 

Video op beeldschermen in vergaderzaal landgoed zonneoord Kinderprogramma tijdens evenement Oasis op Landgoed Zonneoord

Zijn er dingen niet aan de orde gekomen die je wel wilt delen, Bert? 

Complimenten aan de medewerkers van Landgoed Zonneoord. Wij hadden vooral contact met Claudia en Theo. Zij zetten hun gasten duidelijk voorop, geven alle ruimte voor eigen inbreng en denken mee.  Een dag voordat ons evenement plaatsvond, nam Peter de tijd ons alles uit te leggen over de faciliteiten in de zaal - zeer gewaardeerd. Kortom, plezierig samenwerken met de staf van Zonneoord. 

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen