WELL Certified™ Platinum-status

WELL Certified™ Platinum-status voor nieuwe Kantoorpaviljoens

Landgoed Zonneoord heeft de WELL Certified™ Platinum-status behaald voor zijn vier nieuwe kantoorpaviljoens. De WELL Certification wordt uitgereikt door het International WELL Building Institute (IWBI). Het is de belangrijkste bouwstandaard gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van gebruikers van gebouwen. Voor het verkrijgen van de certificering zijn de vier kantoorpaviljoens ­–opgeleverd in juni 2020 – beoordeeld op tien onderdelen, waaronder lucht, water, voeding en licht.

Theo Dijkstra, directeur Landgoed Zonneoord: “Hoe maken we Nederland gezonder? Welke innovaties verbeteren onze gezondheid? Dit zijn uitdagende vragen die op Landgoed Zonneoord centraal staan. Als je die vragen stelt en nieuwbouw realiseert, is het logisch om de WELL Building-principes toe te passen. We zijn trots dat we met onze nieuwbouw bijdragen aan de doelstelling om Nederland gezonder te maken. De WELL Certified Platinum-status, de hoogst haalbare WELL-certificering, is een mooie erkenning van onze activiteiten.”

Gezondheid en welzijn van gebouwgebruikers
De WELL Building Standard is een certificeringssysteem dat kennis over ontwerp en bouw combineert met wetenschappelijk onderzoek. Het is wereldwijd het enige certificeringssysteem dat zich richt op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van gebouwen. Er wordt daarbij gelet op tien aandachtsgebieden: lucht, water, voeding, licht, bewegen, klimaat, geluid, materialen, het bevorderen van een gezonde geest en ‘samenleven’.

Dijkstra: “Onderzoek naar de invloed van deze factoren op de gezondheid en het welzijn van gebruikers toont aan dat mensen die in WELL-gecertificeerde gebouwen werken, beter presteren, minder stress hebben en beter slapen. Zij zijn daardoor vitaler dan mensen die werken in gebouwen waar deze aandachtsgebieden onderbelicht blijven. Samen met onze huurder Philips en onze partners Pieter Oosterhout Architecten, Bouwbedrijf Nap, ITN Installatietechniek, Van Egdom Elektrotechniek en De Gijt Bouwadviseurs hebben wij onder begeleiding van LBP|SIGHT dit bijzondere resultaat voor onze ‘bewoners’ gerealiseerd.”

Neem gerust contact met ons op als je interesse hebt in de WELL Cerification of eens wilt komen kijken (en beleven) wat deze certificering in de praktijk betekent.

Ik wil wel wat meer weten over (jullie) WELL certificering

Een indruk krijgen van de panden van het landgoed? Bekijk de dronevluchtvideo op de Zonneoord-homepage.

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen