Cleanroom op Zonneoord

 

AMT Medical is klinisch bedrijf voor medische hulpmiddelen die een zeer innovatief en uniek Heart bypass systeem aan het ontwikkelen is, dat de ELANA Heart Bypass heet. Dit product wordt onder bijzonderen omstandigheden geproduceerd, in een zogenaamde cleanroom. En sinds korte tijd beschikt Landgoed Zonneoord over zo'n cleanroom.

Hieronder vind je de officiele projectomschrijving 

De doelstelling van dit project is om de productie van de ELANA Heart-technologie te industrialiseren om het product van technologiegereedheidsniveau 6 naar 8 te brengen. Enkel door serieproductie en zeer betrouwbare productiemethoden kan aan een rendabele marktvraag voldaan worden. Deze laatste stap is dan ook uiterst cruciaal voor succesvolle marktintrede. Het resultaat van dit project zal een productielijn zijn voor de ELANA Hartkatheter en Hartclip van zeer hoge kwaliteit, waardoor betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid van het product gewaarborgd kunnen worden. Er zal met de ontwikkeling van deze technologie radicale innovatie worden bewerkstelligd in de cardiochirurgie, waarvan patiënten, zorg en maatschappij zullen profiteren. Tevens zullen de faciliteiten ten goede komen aan de werkgelegenheid en het vestigingsklimaat van de regio. Er zal een geavanceerde cleanroom worden gebouwd om de katheterproductie te huisvesten. Deze zal na dit project ook beschikbaar worden gesteld aan andere innovatieve ondernemers, om het MKB verder te ondersteunen.

Het consortium bestaat uit 3 innovatieve MKB partijen, die elk gevestigd zijn in regio Oost Nederland. AMT medical brengt de technologie in. Zij hebben gevestigde kennis over het naar de markt brengen van een medisch product. De hier ontwikkelde technologie is gebaseerd op de ELANA Brain technologie, door de mensen achter AMT medical ontwikkeld en succesvol naar de markt gebracht. AMT medical heeft daarnaast de markt in beeld en heeft een groot netwerk om de ontwikkeling van ELANA Heart te doen slagen. ILT Fineworks heeft unieke vaardigheden omtrent micro engineering. Zij beschikken over een volledig ingerichte ontwikkelingswerkplaats, waar vanaf idee of schets mechanische en mechatronische prototypes worden gemaakt. Tevens werken zij al lange tijd samen met AMT medical, waardoor zij de technologie kennen en verzekerd zijn van een soepele samenwerking. SunnyHome is exploitant van het Landgoed Zonneoord, een Kennis en Innovatie Campus voor een gezondere samenleving. Het is een community voor kleine en grote initiatieven, startups en reeds gevestigde bedrijven die met kennis en innovaties grote impact realiseren. Dit project zal de faciliteiten van SunnyHome verder uitbreiden waardoor meer bedrijven zich hier zullen vestigen en de concurrentiepositie van Oost versterken.

OP Oost

Het operationeel programma (OP) EFRO Oost-Nederland is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland en werkt aan structurele versterking van de economie. Oost-Nederland zet de EFRO-middelen in op innovatiestimulering en koolstofarme economie. Het doel is dat meer Oost-Nederlandse MKB-bedrijven meer omzet halen uit nieuwe producten.

Lees ook: cleanroom huren op Landgoed Zonneoord

 

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen