Even voorstellen: Petra, Kok bij Zonneoord

In deze serie stellen we de mensen aan je voor die je tegenkomt als je als gast binnenstapt op Zonneoord. Vandaag is dat Petra. Kom je een hapje eten op Zonneoord, dan heeft Petra ongetwijfeld een bijdrage geleverd aan dat gerecht. “Zien dat mensen genieten van hun eten, dat vind ik zo leuk.”

De rolverdeling in de keuken

Petra is, naast Arjan en Sven, te vinden in de keuken van Zonneoord. “Arjan is de chef-kok, maar als hij er niet is, heb ik de eindverantwoording. Het is dan aan mij de taak om te zorgen dat alles goed blijft draaien en dat het eten zo lekker en vers mogelijk geserveerd wordt. Als Arjan en er wel is, werken we samen in de keuken en Sven helpt ons. Die doet bijvoorbeeld ‘s ochtends de koffiezetapparaten.”

De dag begint met dagverse producten ophalen

De werkdag van Petra start al voordat ze op Zonneoord is. “Ik rij regelmatig langs de lokale leverancier om de producten te halen die we die dag in onze gerechten gaan verwerken, de groenteboer bijvoorbeeld. Zo is het eten dat we serveren echt vers. Eenmaal in de keuken is het acht uur en starten we met het voorbereiden van de lunch. We grillen de groentes, maken de salades klaar en zetten de soep op. Om tien uur drinken we met collega’s koffie om de dag door te spreken en daarna gaan we weer verder aan de slag in de keuken. We werken de soep af, maken de broodjes en om twaalf uur staat alles klaar voor de lunch.”

Gezonde snacks

“Vanaf twaalf uur is er altijd een buffet in ons restaurant waar de huurders hun voedzame lunch kunnen halen en opeten. Naast de soep, broodjes, salade en het fruit, zijn er gezonde snacks te vinden. Die maken we ook in de ochtend. Denk aan bananencake of zo nu en dan een boterkoek. Lekker om te eten tijdens de lunch of om na de maaltijd mee te nemen naar kantoor als tussendoortje.”

Na de lunch

In de ochtend ligt de focus op het maken van de lunch, maar in de middag is het afhankelijk van de situatie van die dag hoe de werkuren van Petra verder verlopen. “We hebben op Zonneoord twee kleine zalen en veel grote die we verhuren aan bedrijven. Als die zalen verhuurd zijn, willen de gasten soms extra’s die wij vervolgens verzorgen. Bijvoorbeeld een borrelplank, diner of barbecue. Wat qua voorbereiden en bereiden na de lunch kan, doen we na de lunch. ‘s Middags gaat onze focus dus volop naar dat wat de huurders op dat moment nodig hebben en dat verschilt per dag. De begintijd van mijn werkdagen staat vast, maar de eindtijd is flexibel.”

Barbecue of borrel bij Zonneoord

Naast dat je bij Zonneoord van een diner kunt genieten, kunnen wij een barbecue of borrel voor jullie verzorgen. “Wat dat betreft, is alles mogelijk. Bij de wensen van de klant wordt altijd een oplossing gezocht en we denken graag mee. Tegenwoordig gaan we steeds vaker richting vegetarisch, omdat de vraag daarnaar groter wordt, maar ook vlees kunnen we heerlijk bereiden voor jullie barbecue of borrelplank.” Ook zijn de producten, zoals je hiervoor al las, altijd vers. “Ik vind met verse producten werken heel belangrijk. Vers eten is nu eenmaal goed voor de mens en we willen onze gasten zowel lekker als gezond laten eten.”

Petra’s werk in de keuken

Petra is gek op borrels, barbecues en alles wat verder maar met eten te maken heeft. Ze werkt al twee jaar met veel plezier in de keuken van Zonneoord. Ze heeft haar hele leven in de horeca gewerkt, maar Zonneoord is toch wel een speciale plek. “De natuur om de gebouwen maakt het hier al heel bijzonder, maar het leukste aan mijn werk is om mensen te zien genieten van hun eten. Dat kan extra goed vanuit de open keuken van Zonneoord.”

Ik wil meer informatie over de eetmogelijkheden op Zonneoord

 

 

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen