Huurder aan het woord: Newtee

Dit keer vertellen mede-eigenaren van Newtee, Marijn en Harm, in ‘Huurder aan het woord’ hoe zij het werken in een kantoor op Landgoed Zonneoord ervaren. “Dat de zolderverdieping die we huren niet rechttoe rechtaan is en ons doet denken aan onze thuiswerkplek vinden we echt heel erg leuk.” 

 Bedrijf  Newtee
 Medewerkersaantal  4 eigenaren en 1 stagiair
 Locatie op het landgoed  zolderkamer Nieuw Zonneoord
 Huurder sinds  september 2022


Hallo Marijn en Harm! Willen jullie schetsen wat Newtee doet en vanuit welke kantoorsituatie? 

“Newtee wordt gerund door vier mede-eigenaren. Twee van ons wonen in omgeving Rotterdam en werken op een kantoor daar. Wij, Marijn en Harm, wonen in Ede en kozen de ‘zolderkamer’ van Nieuw Zonneoord als werkplek.” 

“Als Newtee maken wij chatsoftware voor organisaties in de (preventieve) zorg. Zij hebben doelgroepen voor wie anoniem contact heel belangrijk is. Denk aan mensen die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire. Of ouders die opvoedvragen willen stellen. Onze software maakt dat mogelijk. Het verlaagt de drempel voor mensen om contact op te nemen en hun verhaal te delen of vragen voor te leggen. Onze software wordt gebruikt door zowel grote zorginstellingen als kleinere hulporganisaties. Hun chatagenten (nu zo’n 2.200 in heel Nederland) zijn degenen die de doelgroepen te woord staan.” 

“We zijn heel trots dat we met onze service bijdragen aan de digitale vooruitgang van zorgorganisaties.” 

Wat was de aanleiding om een kantoor te huren bij Landgoed Zonneoord? 

“Wij zijn tijdens Corona op onze zolderkamers thuis ons bedrijf begonnen. In de warme zomer van 2022 werd het ons daar ‘te heet onder de voeten’. Ook kwam het besef dat we graag samen op één plek zouden werken. Daarnaast wilden we een plek waar we makkelijk pauzewandelingen in het groen konden maken.”

Werkplek in het kantoor dat Newtee bij Zonneoord is gaan huren

Overwogen jullie andere locaties & zo ja, waarom koos je Zonneoord? 

“In onze zoektocht naar een koele plek vlak bij de natuur om samen te werken, bekeken we verschillende kantoren. Goede klimaatbeheersing bleek vrijwel overal beschikbaar. Maar er was slechts één ander kantoor dat, net als Zonneoord, omgeven werd door natuur. Daar vonden we echter geen werkplek met veel natuurlijk licht en een prettig ‘groen uitzicht’, zoals hier. Dat we nu bij Zonneoord werken, komt overigens ook doordat het op alle fronten goed voelt.” 

Wat was jullie belangrijkste reden om te kiezen voor een kantoorruimte huren op Landgoed Zonneoord? 

“Dat wij snel wilden verhuizen en alleen bij Zonneoord op korte termijn een kantoorruimte beschikbaar was die ons aansprak, is de belangrijkste reden. Dat we konden testen hoe werken op Zonneoord voelde, door een dag een flexwerkplek te huren, droeg ook bij aan onze keuze. Daardoor wisten we zeker hoe goed de prijs-kwaliteitverhouding van het landgoed is. Wat we een ideale bijkomstigheid vinden, is dat we ons kantoor gemeubileerd huren. Dat maakt de stap van huis naar een externe werkplek qua investering kleiner.”

“Dat deze zolderverdieping niet rechttoe rechtaan is en ons doet denken aan onze thuiswerkplek vinden we echt heel erg leuk.” 

Ervaren jullie meerwaarde door het feit dat veel andere huurders zich ook bewegen in de zorg-/gezondheidsbranche? 

“Niet echt, want in de praktijk spreek je elkaar af en toe; iedereen is druk. Maar het is een mooi idee dat flink wat medehuurders zich ook sterk maken voor goede zorg voor onze medemens. Weten dat samenwerkingsopties voor het oprapen liggen als we daaraan behoefte hebben, vinden we top.”

Van welke faciliteiten op het landgoed maken jullie graag gebruik en waarom?

“Het landgoedrestaurant is een faciliteit die we fantastisch vinden. We kunnen direct om de hoek een betaalbare, verse, gezonde lunch eten. En dat is onbetaalbaar.” 

“Oh en wat ook onbetaalbaar is: de supervriendelijke medewerkers hier op het landgoed. Of we nu faciliteiten voor een vergadering aanvragen of speciale wensen hebben qua catering. Zij regelen het; het team van Zonneoord is bijzonder servicegericht." 

“En misschien is het officieel geen faciliteit, maar van de natuur rondom het landgoed maken wij veelvuldig gebruik. Je vindt ons elke dag op de wandelpaden. Letterlijk elke lunch maken we een rondje over het landgoed. Hebben we zin in zonnestralen, dan pakken we een route door de weilanden. Op warme dagen zoeken we de koelte op en wandelen we onder het schaduwrijke bladerdek van het bos.”   

Welk effect heeft de natuur rondom de kantoren van Zonneoord op jullie? 

“Nou, elke werkdag begint hier ontspannen. Want zodra je op de met zonnepanelen overdekte parkeerplaats van het landgoed uit je auto uitstapt, ruik je het frisse gras, soms de drassige bosgrond en krijg je een vogelconcert.”

“Verder maakt de omgeving dat je gedurende een werkdag naar buiten wordt gelokt. Dat heeft een enorme meerwaarde voor ons, want door ons beroep zitten we veel. Wandelpaden starten bij elke buitendeur. Je houding afwisselen is een makkie op dit landgoed.”

“Waar we voorheen met de auto op pad moesten voor een pauzewandeling, hoeven we nu alleen maar het kantoor uit te stappen.” 

Wat voor reacties krijgen jullie van zakenrelaties die het kantoor bij Zonneoord bezoeken?

“Mensen zijn standaard onder de indruk. Reacties zijn alleen maar positief en variëren van ‘Mooi modern kantoor zeg’ tot 'Goh, wat een geweldige werklocatie.’ en ‘Tof zo in het groen’.”

Zijn er meer ervaringen met betrekking tot een kantoorruimte huren op Landgoed Zonneoord die jullie willen delen? 

“Ja, een ervaring die wij zelf hadden toen we kennismaakten, is aangenaam verrast zijn. We zijn duidelijk niet de enigen, want iets dat wij zakenrelaties uit Ede horen zeggen als ze hier komen, is: ‘Wat mooi! Ik wist niet dat dit bestond’. Wij wensen het landgoed dan ook meer bekendheid toe. Want Zonneoord is een bijzondere plek met fantastische faciliteiten.” 

Op onze kantoor-, vergader- en evenementenlocatie huisvesten en faciliteren we organisaties, waarvan veel werken aan een natuurlijke en gezondere samenleving. Je kunt ons landgoed in Ede dan ook gerust omschrijven als een werk- en ontmoetingsplek midden in de natuur waar kennis, innovatie, gezondheid en natuur samenkomen. Hoe wordt het huren van een kantoorruimte daar ervaren? Onze huurders vertellen het in deze rubriek Huurders aan het woord. 

 

Lees ook: Flexwerker Quli aan het woord

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen