MVO doe je zo: voorbeelden van maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO. Betekenis: maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duidelijk. De afkorting tenminste. Het begrip zelf is alsnog behoorlijk breed. In wezen komt het erop neer dat een bedrijf een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Met oog op de toekomst, aandacht voor mens en dier, en respect voor de planeet.

Ook wij hebben een groot hart voor gezondheid en voor onze omgeving. We vinden zo circulair en gezond mogelijk te werk gaan uiterst belangrijk. Niet voor niets hebben wij gekozen voor een duurzame werk- en ontmoetingsplek middenin de natuur. Ter inspiratie zetten we een aantal voorbeelden van MVO op een rij.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen voorbeelden

Gezond op het werk

Mensen vormen het hart van elke onderneming. Dat maakt het juist zo belangrijk om te zorgen dat zij gezond en vitaal zijn. In ieder aspect: fysiek, maar ook mentaal, emotioneel, financieel, en ga zo maar door. Daar kun je als bedrijf op allerlei manieren aan bijdragen – en vervolgens ook van profiteren, in de vorm van duurzame inzetbaarheid.

 • Zorg voor een gezonde lunch en fruit op de werkvloer
 • Organiseer gezamenlijke sportsessies of sportdagen
 • Stel een fietsplan beschikbaar
 • Sta mensen toe vrije dagen voor hun mentale gezondheid op te nemen
 • Laat werkplekken goed afstellen en schaf middelen zoals zit-stabureaus of een bureaufiets aan

Natuur en milieu

Wat een fantastische natuur hebben we toch. Misschien zijn wij een beetje bevooroordeeld, aangezien we er middenin zitten. Dagelijks aanschouwen wij de bossen, graslanden, zandvlaktes en alle dieren die daar een thuis van hebben gemaakt. Niet zo gek dus, dat wij dit een warm hart toedragen. Jij ook? In het kader van MVO kun je je focussen op natuur en milieu. Hier in Nederland of wereldwijd.

 • Word ambassadeur van bijvoorbeeld Vereniging Natuurmonumenten
 • Doe als bedrijf mee met een initiatief zoals Nationale Opschoondag
 • Plant bomen terug in ontboste gebieden

Verduurzaming

Een betere wereld begint bij jezelf, luidt het cliché. Dus als je een kritische blik werpt op jouw bedrijf: wat kan beter? Hoe duurzaam is jouw pand, jouw keten, jouw dagelijkse bedrijfsactiviteit? Extra fijn is dat medewerkers er ook nog eens blij van worden als jij goed bezig bent.

 • Maak gebruik van natuurlijke energiebronnen, zoals zonnepanelen
 • Verduurzaam je keten met eerlijke producten en processen
 • Recycle en reduceer de producten die je gebruikt zo veel mogelijk

Samen duurzaam ondernemen

Zo zijn er nog talloze andere voorbeelden te bedenken. Vrijwilligerswerk bij een zorginstelling doen, mensen met een afstand van de arbeidsmarkt aannemen en begeleiden, of zelfs zoiets ‘kleins’ als meedoen met Eet Geen Dierendag. Wat vooral belangrijk is om te onthouden, is dat je het allemaal niet alleen hoeft te doen. Alle kleine beetjes helpen, maar door het samen te doen zijn we op ons sterkst. En maken we de wereld een stukje mooier en gezonder.

Wil jij andere ‘verandersdenkenden’ zoals jij ontmoeten om te sparren over duurzaam ondernemen, innoveren en samenwerken? Of gewoon eens werken en ontmoeten in een gezonde omgeving, middenin de natuur? Breng een bezoek aan ons landgoed. Hier komen kennis, innovatie, natuur en gezondheid samen. In zo’n inspirerende omgeving ontstaat geheid innovatie.

Bekijk ons aanbod

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen