Natuur op het landgoed

Zonneoord wordt omringd door natuur. Het landgoed ligt tussen het Edese Bos en het Luntersche Buurtbosch, op de rand van de Veluwe en de nattere enggebieden. Ooit bestond het uit stuifzandvlaktes en woeste heidegronden, nu wisselen de open graslanden van de eng zich af met de dichtere bosgebieden rond de bebouwing. De wegen en paden volgen de glooiing van het landschap langs organische blokvormige kavels.

Het is een inspirerende omgeving – perfect voor een gezonde werkdag, vergadering of bijeenkomst in de natuur. Een werk- en ontmoetingsplek waar gezondheid, kennis, innovatie en natuur samenkomen. Misschien kom je tijdens een wandeling zelfs de jonge bokken of andere dieren die hier wonen tegen!

Hieronder alvast een voorproefje van de natuurlijke belevenissen die je hier te wachten staan. Duik ook eens in onze historie om het landgoed in z’n volle glorie mee te krijgen tijdens je bezoek.

 

Tussen aarden wallen

Op het 'SOMA-terrein' leerden machinisten graafmachines te bedienen. Om het terrein ontstond een hoge aarden wal die geheel begroeid is geraakt. Een deel van het terrein bestaat uit oude eikenbossen (eikenhakhout) op het oorspronkelijk reliƫf (oude stuifduintjes). Er bevinden zich meerdere dassenburchten.

Tussen aarden wallen

Twee vegetaties

Het Wouterspark is een voormalig recreatieterrein dat uit twee delen bestaat: kort begraasde weidegrond met solitaire bomen en een droog gemengd bos met voornamelijk zomereiken en grove dennen.

Twee vegetaties

Veldbezoeken

Tijdens veldbezoeken kunnen verschillende bosvogels worden waargenomen. Zij leven en nestelen onder meer in de zomereiken, beuken, ruwe berk en hulst die rond Zonneoord groeien.

Veldbezoeken

Innovatie ontstaat in een
inspirerende omgeving

Ik kom regelmatig op Landgoed Zonneoord voor evenementen. Steeds weer inspirerend; de inhoud en omgeving.

Gast

Projectmedewerker