Onze tips om de laatste werkdagen van het jaar door te komen

De dagen tussen kerst en oud en nieuw. Bij sommige bedrijven zijn ze druk, omdat de laatste dingen van het jaar gauw afgerond moeten worden, en bij andere bedrijven is het rustig. Hoe dan ook zijn het vaak lange en donkere dagen. Wij geven je wat tips om ze goed door te komen.

Tip 1 Bekijk het positief

Jij bent aan het werk, maar een groot deel van Nederland niet. Dat heeft voordelen! Zo ben je zonder files ‘s ochtends waarschijnlijk een stuk sneller op kantoor en ‘s middags heel wat sneller thuis. Daarnaast is de kans groot dat het ook op kantoor rustiger is. Ook dat is iets goeds: zonder afleiding van veel collega’s om je heen, werk jij je taken een stuk sneller af.
En de vakantie waar sommige collega’s op dit moment misschien van genieten? Die heb jij lekker nog te goed!

Tip 2 Zorg goed voor jezelf

Of je nu druk bent rond deze tijd van het jaar of niet, deze donkere dagen doen ons vaak geen goed. Let dan ook een beetje op jezelf. Wandel tussen de middag een rondje buiten voor wat frisse lucht en zonlicht en neem wat gezonde snacks mee naar kantoor. Natuurlijk zitten we tussen de feestdagen en is er ook genoeg te snoepen. Dat keuren we ook goed, omdat dat vaak ook helpt om de dagen beter door te komen.

Tip 3 Maak het gezellig

Werk je samen met anderen? Maak er dan met elkaar een gezellige periode van. Deel je snacks en zet een kerstmuziekje op. Samen de dagen door komen, is makkelijker dan alleen. Houd ook je collega’s een beetje in de gaten. Op het eerste gezicht valt het niet altijd op, maar de tijd rond de feestdagen is niet voor iedereen even makkelijk.

Tip 4 Start het nieuwe jaar goed

Nu je inziet dat het zo slecht nog niet hoeft te zijn om op deze dagen te werken en je door de rust een stuk sneller werkt dan normaal, is er ook ruimte om orde op zaken te stellen. Wat ging er dit jaar goed binnen je werkzaamheden? En wat kan nog wel wat aandacht gebruiken? Hebben zich bijvoorbeeld over het afgelopen jaar heel wat ongelezen mails in jouw inbox verzameld? Dan is dit het moment om hier iets aan te doen. Door nu alles bij te werken of jezelf voor te nemen het in het vervolg anders te doen, begin je het nieuwe jaar goed. Neem ook de tijd om je bureauladen uit te zoeken en een doekje over je toetsenbord te halen voor niet alleen een figuurlijke, maar ook een letterlijke frisse start in het nieuwe jaar!

Werken op Zonneoord rondom de feestdagen

Op Zonneoord merk je die positieve instelling ook. De huurders en gasten die er zijn, zorgen voor een goede sfeer en het warme welkom geeft dat je je hier gelijk thuis voelt. Ook is de ontmoetingshal feestelijk aangekleed rond deze tijd van het jaar.

Kom het zelf ervaren en breng een bezoek aan ons prachtige landgoed.

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen