Trimbaan

Het is 'tussen de middag' en je gaat een eindje wandelen. Misschien neem je je broodje en flesje fruitsap dat in het restaurant kocht wel mee. Je neemt de achteruitgang van Groot Zonneoord, loopt tussen de vier fraaie paviljoens door (en geniet er in de zomer van de bloemenpracht) naar de rand van dit deel van het Landgoed. Na het hekje ga je naar rechts, over een zandweg.

Na ongeveer 100 meter zie je aan je linkerhand opnieuw een hek. Een ander deel. We geven het eerlijk toe: het is niet al te breed om er doorheen te gaan. Dat is overigens om het mountainbikers onmogelijk te maken ook dáár te fietsen. En als je dan door het hek bent gegaan, kun je er niet omheen (figuurlijk bedoeld!): fitnesstoestellen! Zes in getal. Mét instructies hoe ze te gebruiken. Je legt je flesje even op de grond en kunt het niet laten een oefening te doen. En nog een, en nog een, en.... Het kost je al met al een minuut of 40, die wandeling heen en terug, inclusief die paar oefeningen. Je doet iets wat gezond is, iets dat door deskundigen belangrijk wordt genoemd voor je dagelijkse werk en je krijgt er een goed gevoel door. Want je hebt toch maar mooi in de gezonde buitenlucht een zekere prestatie geleverd.

Natuurlijk!... deze inspanning deed je buiten. Maar we bieden je ook binnen de mogelijkheid te werken aan je conditie en je gezondheid. Zie de informatie over onze KICfit-faciliteit.