Huurder aan het woord: Bettr Health Group

Dit keer vertelt Arjan van Bettr Health Group in ‘Huurder aan het woord’ hoe hij het werken in een kantoor op Landgoed Zonneoord ervaart. “Ik voel me hier thuis en de plek is, zo midden in de natuur, echt uniek.”

 Bedrijf  Bettr Health Group
 Medewerkersaantal  6
 Locatie op het landgoed  Groot Zonneoord
 Huurder sinds  september 2023

Wil je schetsen wat Bettr Health Group doet?

“Wij proberen met slimme technologieën een bijdrage te leveren aan de toenemende uitdagingen in de gezondheidszorg. Binnen Bettr Health Group richten we ons met Bettr Health op preventie en leefstijl voor met name de chronische zorg, met Bettr Solutions op het verbeteren van de zorg in Nederland met maatwerk-oplossingen en met Bettr Finance op het ondersteunen van zorgaanbieders met hun financiële processen.”

Hoe ziet jullie kantoorsituatie op Zonneoord eruit?

“Wij zitten in Groot Zonneoord en qua faciliteiten is het hier goed, door de ontvangst en de mogelijkheid om bijvoorbeeld inspiratiesessies of meetings te hebben. Ik werkte al eerder op Zonneoord bij VitalHealth Software (in 2017 overgenomen door Philips) en het was voor mij een logische keuze om met onze start-up weer hier te starten. Tot op heden voelt deze plek vertrouwd.”

Wat was de aanleiding om een kantoor te huren bij Landgoed Zonneoord?

“Zoals ik al zei, was ik hier al bekend en bovendien sluit de missie die we hebben vanuit Bettr Health aan bij die van Zonneoord, waar gezondheid een belangrijk thema is. Dat merk je aan alles. Niet in het minst door de prachtige natuur natuurlijk, de omgeving nodigt je uit er gebruik van te maken!”

Overwogen jullie andere locaties & zo ja, waarom koos je Zonneoord? 

“We hebben wel wat opties op een rijtje gezet, maar de keuze was snel gemaakt. Het is natuurlijk altijd afhankelijk van hoe een start-up zich ontwikkelt en of de faciliteiten blijven passen bij dat wat nodig is. Ik ben hier vooral ook gebleven omdat we het hier altijd goed hadden. Daarom was het niet meer dan logisch om hier met onze start-up te blijven zitten.”

Ervaar je meerwaarde door het feit dat veel andere huurders zich ook bewegen in de zorg-/gezondheidsbranche?

“Ik heb nog wel regelmatig contact met oud-collega's en het is een fijn idee dat mensen hier vrijwel allemaal iets met gezondheid doen. Het is leuk om een praatje met anderen te maken bij de koffieautomaat. Het voelt steeds meer als een gezondheidscampus, en daar willen wij vanuit Bettr graag ons steentje aan bijdragen. Iedereen is linksom of rechtsom betrokken met zorg, gezondheid, preventie en innovatie en dat maakt het een broedplek voor nieuwe en goede ideeën. Daar leent de omgeving zich ook voor. Gezondheid en de natuur gaan natuurlijk perfect samen. Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd en dat is niet alleen leuk, maar zorgt ook voor extra inspiratie.

Van welke faciliteiten op het landgoed maak je graag gebruik en waarom?

“Tja… de koffieautomaat staat op één en daarnaast is het leuk om te noemen dat we met een groepje (oud-)collega’s iedere donderdagochtend om kwart over zeven een uurtje hardlopen. Dit wordt vanuit Zonneoord georganiseerd door Geert. Vanwege de bossen is dat natuurlijk echt uniek. Je hebt prachtige routes en zo begin je als team de dag mooi én actief. Ook zijn de vergaderruimtes heel fijn. Hier organiseren wij regelmatig inspiratiesessies met andere partijen. Met name mensen uit de stad vinden deze omgeving echt fantastisch. En naast de faciliteiten zelf, waardeer ik de mensen van het landgoed. Ze zijn altijd bereid om mee te denken. ”

Welk effect heeft de natuur rondom de kantoren van Zonneoord op jullie?

Arjan lacht. “Ik heb in het verleden verschillende mensen uit bijvoorbeeld Amsterdam zo ver gekregen om hier moeflons te komen spotten. Er heerst rust en dat is fijn in deze wereld waar alles alleen maar snel gaat. De natuur rond Zonneoord brengt je echt tot rust.”

“Daarnaast ga ik ook wel eens wandelen met relaties om bij te praten. Wandelend praten zorgt al snel voor meer diepgang. Het is niet traditioneel en je merkt dat deze gesprekken ook veel beter blijven hangen dan gesprekken die je normaal gesproken achter je bureau voert.”

Wat voor reacties krijg je van zakenrelaties die het kantoor bij Zonneoord bezoeken?

“Als ze hier naartoe rijden, twijfelen mensen nog wel eens of ze wel goed zitten. Het ligt wat afgelegen en aan een doodlopende weg, maar als ze eenmaal binnen zijn, zijn ze vaak nieuwsgierig naar de historie van het Landgoed.”

“Lang geleden was dit een sanatorium en kwamen hier zieke kinderen om door middel van de frisse buitenlucht op te knappen. Hier werken en gebruik maken van de faciliteiten is dus eigenlijk een rode draad naar het verleden waar het gaat om zorg en gezondheid. Er zit historie aan deze plek en dat vinden bezoekers, en ikzelf ook, erg mooi.”

Zijn er meer ervaringen met betrekking tot een kantoorruimte huren op Landgoed Zonneoord die je wilt delen?

“Ik heb al veel genoemd, maar wil het ook nog even hebben over het Bedrijfsrestaurant. Regelmatig vertellen mensen die op bezoek zijn mij dat ze verbaasd zijn over de hoge kwaliteit van het eten en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. We hebben hier een hele goede kok en het eten is vers en gezond. Ook dat past bij het thema gezondheid, samen met de omgeving en de mensen die hier werkzaam zijn.”

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen