Hierom kozen wij voor een groen kantoor in het groen

Wij deelden vorig jaar al 5 redenen waarom het een goed idee is om te werken in een groen kantoor en wij hebben niet alleen veel groen binnen, maar ook buiten. Gasten denken vaak dat ze verkeerd rijden als ze op weg zijn naar ons pand, omdat ze de natuur inrijden. Niets is minder waar! Wij hebben heel bewust gekozen voor een groen kantoor te midden van het groen en vertellen je graag waarom.

Redenen voor een groen kantoor van binnen

Zoals we in ons andere artikel aanhalen, zitten er veel voordelen aan het hebben van een groen kantoor:

  • Het is goed voor de concentratie en productiviteit
  • Planten werken luchtzuiverend
  • Groen helpt tegen stress
  • Het brengt in beweging
  • En houdt het hoofd koel

Redenen voor een kantoor in het groen

Dat klinkt al zeer veelbelovend. We werken harder als we tussen het groen zitten, maar zijn tegelijkertijd meer ontspannen en eerder geneigd om meer te bewegen. Alleen maar positief! Wij hebben dat groene kantoor verder doorgetrokken door een plek te zoeken waar het ook buiten groen is. Zo worden we niet alleen ín het kantoor uitgenodigd om meer te bewegen, maar ook daarbuiten.

Buiten werken

Een groen kantoor is dus al goed voor de productiviteit. Het werkt goed voor je hersenen om in het groen te zitten. Maar wat nu als je niet je kantoor groen maakt, maar je laptop middenin het groen zet? Wat ons betreft, is dat een dikke aanrader. Werken in de natuur geeft je niet alleen een opgeruimd hoofd, maar zorgt voor nog meer focus en rust dan wanneer je binnen blijft.

Bewegen

Natuur om je kantoor nodigt daarnaast uit om meer te bewegen. In de pauze wandelen we graag een rondje door het Edese Bos waar het landgoed door wordt omringd en hierdoor is ons brein weer helder genoeg om de werkdag te vervolgen. Waar je tijdens het werken in de natuur al tot rust komt, gebeurt dat natuurlijk nog meer als je ook zelf de rust en tijd neemt echt van de natuur te genieten. Dat doen we dan ook uitgebreid tijdens onze pauzes.

Gezondheid

Tussen het groen zijn, is niet alleen goed voor je brein. De lucht in de natuur is vele malen zuiverder, omdat de bomen om je heen het filteren. Rond het landgoed hebben we dus een hoop verse en gezonde lucht. Niet alleen door het bewegen en het zijn in de natuur wordt dus je lichaam en brein gezonder, het heeft ook een positief effect op de zuurstof die je inademt.

Inspiratie

En als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke. Natuur zorgt voor inspiratie. Dat dingen net even anders gaan dan normaal zorgt ervoor dat je nieuwe ideeën krijgt. Als jij een bijeenkomst of vergadering in de natuur organiseert, komen daar hele andere resultaten uit dan wanneer je samen aan dezelfde bureaus zit als altijd. Een nieuwe plek geeft nieuwe ideeën en omdat je in de natuur ook nog eens tot rust komt, krijgt de inspiratie alle kans om te stromen.

Dat klinkt goed, ik probeer het graag!

 

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen