5 redenen voor werken in een groen kantoor

Het is bewezen: werken in een groen kantoor is gezond en brengt je werkgeluk. Wij delen 5 redenen waarom groen werkt. Wedden dat jij en jouw organisatie een kantoor in de natuur en planten op de werkplek willen? 

Vanaf je werkplek uitkijken op bomen en de dieren die ze aantrekken. Tijdens je lunchpauze een wandelingetje door een naastgelegen park en de geur van gras opsnuiven. Planten als groene oases in een grijs kantoor… Als je je verbeelding laat spreken, voel je direct wat een kantoor met groen binnen -en liefst ook buiten- met je doet. Kijk de dronevluchtvideo op onze homepage maar eens, dan voel je het meteen. Je kunt je wel voorstellen: zo’n kantoor heeft zelfs aantrekkingskracht op sollicitanten. 

Kantoren in de groene natuur op Landgoed Zonneoord

Laat groen in jouw voordeel werken. Groen in en natuur om een kantoor resulteert in werkgeluk en gezondheid. Wij vertellen je waarom. Dan kun jij groen in jouw voordeel laten werken. Want: gelukkige, gezonde werknemers presteren beter. En dus is groen goed voor elke organisatie. Een werkplek met groen is goed om de volgende redenen: 

1 - Groen goed voor concentratie en productiviteit 

Groen in en om een kantoor is goed voor de concentratie en bevordert dus ook de productiviteit van medewerkers. Uit studies blijkt dat mensen met uitzicht op planten 19% minder tijd nodig hebben voor een concentratietest. Ook blijkt dat de productiviteit van mensen in een kantoor met groen 15% hoger ligt dan een kantoor zonder planten. Meer werk, in minder tijd gedaan krijgen. Dat wil iedere organisatie!

Planten op kantoor voor groene werkplek

2 - Planten werken luchtzuiverend

De luchtzuiverende werking van planten zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Oftewel: groen zorgt voor frisse, gezonde en minder droge lucht op kantoor. Concreet effect: mensen krijgen minder (snel) hoofdpijn. Voordeel voor jouw organisatie: minder verzuim.

3 - Natuur helpt tegen stress 

Zet de natuur in, want het helpt tegen stress. Uit onderzoek komen stressvermindering en herstel van stress als positieve uitwerking van een groene werkomgeving naar voren. Groen op de werkplek en uitzicht op groen vanuit je kantoor heeft blijkbaar een ontspannende werking (er wordt bij vermeld dat dit kan samenhangen met de aanwezigheid van daglicht die noodzakelijk is voor ruimtes met planten). Ook ervaren mensen in een groene werkomgeving een hogere tevredenheid over hun werkplek. Al met al fijn voor je organisatie, want minder stress en meer tevredenheid betekent minder uitval en meer loyale werknemers. 

Tip voor werkgevers die een ‘gezond kantoor’ zoeken: selecteer een kantoorpand met Well Building Standard-certificaat. Het enige certificeringssysteem ter wereld dat zich richt op gezondheid en welzijn van gebruikers van gebouwen De kantoorpaviljoens op Landgoed Zonneoord hebben de Well Certified Platinum status

Buiten in de natuur vergaderen op landgoed zonneoord

4 - Groen brengt in beweging

Groen om je kantoor brengt mensen in beweging. Letterlijk. Een groene buitenruimte blijkt aantrekkingskracht op medewerkers te hebben. Natuur in de buurt stimuleert mensen om in de pauze te wandelen of buiten te vergaderen. Goed nieuws, want medewerkers die meer bewegen, blijven gezonder. 

5 - Groen houdt het hoofd koel

In gebieden met veel groen wordt het minder warm dan ‘versteende gebieden’, zoals een bedrijventerrein. En warmte kan hittestress bij mensen veroorzaken. Iets wat minimaal 7 dagen per jaar gebeurt, blijkt uit onderzoek. Op die momenten daalt de productiviteit van je medewerkers. Als de situatie lang aanhoudt, kan het zelfs een negatieve invloed op hun gezondheid hebben. Alle reden om groen op de werkplek en natuur om je kantoor heen te willen dus. 

Landgoed zonneoord voor kantoor in natuur

Groen en gezond werken op Landgoed Zonneoord

Groen en gezond werken kun je doen op Zonneoord; een werkplek op een landgoed waar je niet om de natuur heen kunt, de vitaliteit van je medewerkers ertoe doet en lekker en gezond eet in het landgoedrestaurant. Je kunt op Landgoed Zonneoord  in één van de 4 de paviljoens achter Groot Zonneoord een vaste kantoorruimte of een flexwerkplek huren, voor vergaderen, netwerkbijeenkomst of evenementen gebruikmaken van de zalen en voor een brainstormsessie, heidag of teambuilding uitwijken naar de out-of-the-box-box op het groene SOMA-terrein en uiteraard alle natuur rondom Groot Zonneoord.

 

Bron: De Groene Stad-factsheet waarin honderden wereldwijde onderzoeken inclusief onderzoeken van Wageningen University & Research zijn verwerkt. 

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen