Teambuilding activiteiten organiseren

Tijd voor teambuilding. Omdat je afdeling is uitgebreid met nieuwe collega’s, omdat jullie projectgroep wel wat inspiratie kan gebruiken, of omdat je vindt dat een teamuitje naast aangenaam ook nuttig moet zijn. Wat je reden ook is om een teambuilding event te organiseren: ons in de natuur gelegen, maar goed bereikbare landgoed Zonneoord vlakbij de stad Ede staat tot je beschikking. 

Ontdek op deze pagina meer over teambuilding en wat onze werk- en ontmoetingsplek voor jouw teambuildinguitje kan betekenen. Want zo’n event is overal anders en op landgoed Zonneoord anders dan anders. 

Welke teambuildingactiviteiten bij Zonneoord

Weten voor welke teambuildingactiviteiten je bij Landgoed Zonneoord terecht kunt? Zo’n beetje alles. Echt waar. Of je nu binnen bezig wilt zijn, outdooractiviteiten in gedachten hebt of die wilt combineren. Wij faciliteren, zodat jij ongeveer elk denkbare teambuildingactiviteit kunt organiseren. 

Je vindt op Zonneoord met diverse vergaderzalen en daaromheen heel veel natuur. Daarvan maken een trimbaan, het door een aarden wal omringde en bomen omzoomde Somaterrein met daarop de out-of-the-box-box deel uit. Op sommige van die plekjes waan je je werkelijk in het buitenland. 

Faciliteiten waarop je voor jouw teambuildingactiviteit op landgoed Zonneoord gebruik kunt maken zijn bijvoorbeeld monitoren en flip-overs, maar ook een verplaatsbare stretchtent, terras met statafels, kruiwagenbanken en mountainbikes. Wat we niet in huis hebben, regelen we via partners in de regio. Denk aan (elektrische) fietsen en e-choppers of benodigdheden voor boogschieten of klootschieten of alpaca’s voor teambuilding met dieren naar het landgoed halen. 

Om de inwendige mens te verzorgen, is er chef-kok Arjan. Vanuit ons landgoedrestaurant cateren hij en zijn team jouw teambuildingevent, bereiden smakelijke lunches, stellen lunchtassen samen, serveren een luxe meergangendiner (met wijnarrangement) of organiseren een aangeklede ofyr-bbq met borrel.

Het mag duidelijk zijn: op landgoed Zonneoord heb je veel vrijheid als het gaat om een nuttige en aangename invulling van je teambuildingevent. 

Mountainbikes huren voor teambuilding outdooractiviteiten

 

Jouw teambuilding organiseren

Teambuilding organiseren die past bij jouw organisatie en team? Claudia Veenendaal, coördinator sales & banqueting bij landgoed Zonneoord, helpt je dat tiptop te realiseren. 

Weet jij al precies wat je wilt, dan kun je op landgoed Zonneoord jouw één of meerdaagse teambuildingevent zelf organiseren en/of activiteiten opzetten met medewerking van door jou geselecteerde partijen. Overleg met Claudia. Zij beantwoordt je vragen, plant je teambuildingevent in en reserveert de benodigde voorzieningen van ons landgoed voor je. 

Zit jij in het stadium van geen idee of de globale ideeën, deel je gedachten en doelen dan met Claudia. Vertel het ook als rekening gehouden moet worden met bijvoorbeeld forse verschillen verschillen in fitheidniveau, medische condities of allergieën. Zij denkt van a tot z met je mee, duikt erin, betrekt voor (sportieve) outdooractiviteiten Geert van Dijk en komt bij je terug met een maatwerkvoorstel.

Meer informatie of aan de slag? Neem vrijblijvend contact met Claudia op. 

Buiten lunchen als outdoor activiteit teambuilding

 

Ideeën voor teambuildingactiviteiten binnen

Wil je voor jouw teambuildingactiviteiten binnen blijven? Daarvoor is alle ruimte in Groot Zonneoord. Er zijn verschillende formaten zalen die bij onze bezoekers favoriet zijn voor bijvoorbeeld een seminar of brainstormsessie. In diezelfde ruimtes kun je teambuilding in de vorm van creatieve- of spelactiviteiten doen. Ook kun je binnen sportieve teambuildingactiviteiten doen. Voor grote groepen zet Geert sportactiviteiten op in een zaal. Ben je met een kleine club, dan gaat hij met jullie aan de slag in de KICfit fitnessruimte.
Ga je graag buiten de gebaande paden? Verras je team dan met een binnenruimte in de buitenlucht. 

Onze out-of-the-box-box middenin de natuur is een geliefde locatie voor een workshop, inspiratiesessie of heidag. De box bestaat uit 2 containers met een keuken vol dorstlessers, toilet en -dankzij een glaswand- werelds uitzicht op het Somaterrein. Terwijl jullie in een aangename offline stilte -geen wifi, wel stroom- aan de slag gaan, huppelen herten voorbij, knabbelen konijnen vlak voor het raam op een grasspriet en grazen Moeflonschapen op een steenworp afstand.

Fietsen op mountainbikes als outdooractiviteit teambuilding
 

Suggesties voor teambuilding outdooractiviteiten

We inspireren je ook graag met wat suggesties voor teambuilding in de vorm van outdooractiviteiten Dankzij ons door natuur omringde Landgoed Zonneoord kun je letterlijk alle kanten op.

Laat je tijdens een wandeling over de hei en door de bossen gidsen door Geert of een van zijn collega’s. Je team hoort alles over de inrichting en ontwikkeling van het gebied en de historie van het landgoed. Zet jullie hersenen en/of lijven ook aan het werk met een puzzeltocht of spelactiviteiten op plekken verspreid over het landgoed. Toe aan pauze? Verorber het lekkers uit je lunchtas die in het landgoedrestaurant voor je is samengesteld. 

Hoe je sport als teambuilding inzet, weten Geert en zijn team. Onder hun begeleiding mountainbiken jullie over prachtige routes, volgen jullie paden tijdens een speciale hardloopclinic, richten jullie je pijlen op nieuwe doelen met boog- of kleiduifschieten of boeken jullie een overwinning op jezelf op het trimbaanparcours. 

Fris je na outdooractiviteiten op in de kleedkamers met douche en kluisjes en sluit de dag af met een teamontmoeting onder het genot van een hapje en drankje in de stretchtent die we op diverse plekken van het landgoed voor je kunnen plaatsen. 

Teambuilding binnen én buiten

Waarom niet allebei? Landgoed Zonneoord is dé locatie om teambuilding binnen en buiten te combineren! Zie je jezelf en je team al:

  • de dag beginnen met een interessant seminar in een zaal van Groot Zonneoord met uitzicht op de natuur, jullie hoofd leegmaken tijdens een lunchwandeling over het landgoed om daarna vol energie in een brainstormsessie te stappen en de dag gezellig samen af te sluiten met een hapje, drankje en muziek op het landgoedterras onder onze stretchtent? 
  • naar de out-of-the-box-box toe wandelen, terwijl Geert jullie van alles vertelt over de afwisselende natuur en verheug je je er al op om na een aantal nuttig besteedde uren in de box de dag ontspannen af te sluiten met een borrel en bbq op de ofyr?

Wat is teambuilding

Voor wie dieper in de materie wil duiken: wat is teambuilding eigenlijk? De meeste mensen denken direct aan lachen, gieren, brullen tijdens spelletjes met je collega’s, maar dat is ‘gewoon’ een teamuitje. Hang je er een gemeenschappelijk doel aan, koppel je een theoretisch element aan jullie praktijk en ga je evalueren om ervan te leren, dán is het teambuilding. 

Teambuilding organiseren waar je iets aan hebt

Wil jij teambuilding organiseren waar je als team echt iets aan hebt? Kijk dan waar je als team staat. Volgens het model van Bruce Tuckman doorloopt elk team verschillende fases onderweg naar een optimale samenwerking. Gebaseerd op het Tuckman-model moet jouw teambuilding event één van deze doelen hebben:

  • elkaar beter leren kennen
  • conflicten oplossen
  • samen kaders, normen en waarden bepalen
  • op een leuke manier de afgesproken focus vasthouden

Teambuilding organiseren als je:

  • veel nieuwe collega’s hebt. Organiseer teambuilding waarbij je elkaar op zo’n manier leert kennen dat iedereen gelijkwaardig aan bod komt. 
  • conflicten in een bestaand team wilt oplossen. Een leerzaam seminar en goed begeleidde, oplossingsgerichte brainstorm kan voor jullie werken.
  • Communicatie wilt verbeteren door kaders te stellen. Met sportieve teambuillding of activiteiten met dieren zichtbaar maken hoe jouw team op een prettige manier en beter kan presteren door anders te communiceren en bij het team passende spelregels af te spreken.

Goed doordachte teambuilding organiseren, draagt bij aan de ontwikkeling van je team. Het helpt jullie van samen werken naar samenwerken. Wil je dieper in de theorie van teamwork duiken, google dan op ‘de 5 fases van Tuckman’ over het ontstaan en de ontwikkeling van teams. 

 

Onze gastvrouwen helpen je graag

Meer weten over teambuilding organiseren?

Waarom teambuilding organiseren
op Landgoed Zonneoord?