Huurder aan het woord: AMT-medical

Zonneoord, dat maken we samen! Ons landgoed in Ede is een werk- en ontmoetingsplek midden in de natuur waar gezondheid, kennis, innovatie en natuur samenkomen. We huisvesten en faciliteren organisaties die werken aan een natuurlijke en gezondere samenleving. Hoe wordt het huren van een kantoorruimte daar ervaren? Eén van onze huurders vertelt. Dit keer aan het woord: Rutger Tulleken, CEO AMT medical.

Bedrijf AMT medical
Medewerkers 16
Locatie op het landgoed Nieuw Zonneoord en Cleanroom
Huurder sinds zomer 2021

 

Lees ook het ervaringsverhaal van huurder Fringe.

Hallo Rutger! Wil je schetsen wat AMT medical doet en vanuit welke kantoorsituatie?

Als AMT medical ontwikkelden we in samenwerking met het UMC Utrecht  - in Utrecht hebben we ook een kantoor en laboratoria - een baanbrekende techniek die een bypass in de hersenen mogelijk maakt. Deze techniek ontwikkelden wij door, zodat een openhartoperatie en het stilzetten van het hart voor een bypass nu overbodig is. Met de nieuwe techniek gaan we tussen de ribben door en brengen we op het kloppende hart de omleiding aan. Dat is opzienbarend en maakt de hersteltijd korter, de kans op complicaties tijdens en na de operatie kleiner en de kosten voor een bypass lager. 

We zijn ontzettend trots dat de eerste patiënten met succes zijn geopereerd en dat we nog een aantal patiënten mogen opereren die meewerken in een hoop op een betere medische toekomst voor hun (klein)kinderen. Als alles volgens planning loopt, ronden we de laatste fases met een jaar of twee af en kunnen dan wereldwijd hartpatiënten profiteren van de techniek. Mijn collega’s en ik werken daaraan vanuit een eigen verdieping met meerdere kamers en een eigen keukenruimte in Nieuw Zonneoord én vanuit de Cleanroom. Dat is een zeer speciale ruimte van meer dan honderd vierkante meter waar geen enkel stofdeeltje zich in bevindt en mensen volledig in steriele, witte pakken rondlopen. 

Wat was de aanleiding om een kantoor te huren bij Landgoed Zonneoord? 

Ons bedrijf groeide uit z’n kantoorjasje in Utrecht. Toen mijn contactpersoon Nextgen Ventures (onderdeel nu mede-huurder Noaber) dat hoorde, suggereerde die dat AMT medical naar Ede zou komen. Daarover twijfelde ik eerst, vanwege onze samenwerking met het UMC Utrecht en de centrale ligging van Utrecht. Die verdwenen als sneeuw voor de zon toen ik op een dag in omgeving Ede was en besloot bij Zonneoord te gaan kijken. 

Wat vind jij aantrekkelijk aan kantoorruimte huren op Landgoed Zonneoord? 

Een kantoorruimte huren op dit landgoed is aantrekkelijk om meerdere redenen. Allereerst is het wauwgevoel toen ik het terrein opreed, me bijgebleven. De ligging van de panden midden in de bossen, de serene sfeer rondom het landgoed en ook het goed verzorgde uiterlijk van de kantoren, vergaderruimtes, het restaurant en zelfs de onderdoorgang die de paviljoens verbinden… Zonneoord is een zoveel relaxtere werkomgeving dan de stad. 

Praktisch gezien is de huurprijs nogal aantrekkelijk in vergelijking met die in Utrecht. En daarvoor krijgen we nog fantastische faciliteiten ook. Van alle ruimte voor parkeren en keurig gebouwbeheer tot soepel georganiseerde vergaderingen, goede catering en een postservice. 

Borrel op kantoor AMT-medical bij Landgoed Zonneoord

Wat was jouw belangrijkste reden om te kiezen om op Landgoed Zonneoord kantoorruimte te huren? 

Toch was mijn belangrijkste reden om op het landgoed kantoren te huren voor AMT medical ook wel praktisch: hier hebben we ruimte om te groeien. We begonnen met twee of drie kantoorruimtes in Groot Zonneoord. Toen gingen we naar vier kamers in Nieuw Zonneoord. En nu huren we een hele verdieping met meerdere kantoorruimtes en eigen keuken. Het officiële AMT medical hoofdkantoor is nu hier in Ede. 

Een reden om nog lang op Zonneoord te willen blijven, is dat teamleider Theo en zijn team een magistraal flexibele opstelling hebben en de huurders en gasten van het landgoed duidelijk voorop stellen. Ik bedoel: welke huurder kan zeggen dat na de huurverhoging vanwege energieprijsstijgingen een huurverlaging volgde, omdat de energieprijsverhogingen achteraf meevielen? En in hoeveel kantoorgebouwen wordt direct actie ondernomen als je aangeeft dat iets ontbreekt, niet werkt of beschadigd is? 

AMT-medical in de vergaderruimte van hun kantoor op Landgoed Zonneoord

Van welke faciliteiten op het landgoed maak je graag gebruik en waarom?

Van de vergaderfaciliteiten maken we volop gebruik. Met onze teams uit Ede en Utrecht hebben we regelmatig trainingen. Voor zulke grote meetings maken we gebruik van een grote zaal en catering in de vorm van koffie, thee en lunchpakketten.
Voor bijvoorbeeld een aandeelhoudersvergadering lieten we ook weleens een borrel of barbecue cateren vanuit het landgoedrestaurant. Met het team uit Ede eten we sowieso graag in het landgoedrestaurant. 

Ook vinden we het ideaal dat pakketontvangst via de gastvrouwen verloopt en dat zij alles rondom events zo soepel regelen. 

Hoe ervaar je het om bij Zonneoord met andere Verandersdenkenden te werken?

Eerlijk gezegd, ben ik daar door de drukte van alledag niet zo mee bezig. Bedrijven die in onze tak van sport opereren, zijn wat mij betreft interessante gesprekspartners. Zouden die hier een pand huren, dan zou ik misschien meer buren spreken. Mensen die ik hier al kende, spreek ik wel zo nu en dan. Hen en andere huurders tegenkomen op de barbecue die een paar keer per jaar wordt gehouden, is heel gezellig. De meerwaarde zit voor mij dus in de open sfeer die op het landgoed heerst. 

Welk effect heeft de natuur rondom de kantoren van Zonneoord op jou en/of je collega’s? 

Zeggen dat ik hier een vakantiegevoel heb, gaat misschien ver. Maar dat je vanuit je kantoorraam bomen ziet in plaats van kantoorpanden, is toch echt heel fantastisch. En het idee dat er zoveel te ontdekken is op Landgoed Zonneoord vind ik heel gaaf. Overigens vraagt het werk veel tijd en ga ik er vrij weinig op uit, maar de paar keer dat ik wel wandelde over de vele paden die Zonneoord rijk is… genieten! En ik weet dat dit voor collega’s ook geldt. 

Wat voor reacties krijg je van zakenrelaties die jouw kantoor bij Zonneoord bezoeken?

Holy smoke, wat waanzinnig mooi hier! Als ik vertel hoeveel bos er is en dat er superveel wilde dieren zijn, worden ze nog enthousiaster. Onze gasten zeggen altijd wel een paar keer tijdens hun bezoek hoe schitterend ze Zonneoord vinden. 

Mensen zien Zonneoord ook echt als academische campus. Bij binnenkomst maken de sfeervolle zitjes en de vleugel al indruk. Als ze dan door de onderdoorgang lopen die de paviljoens verbinden, weten ze helemaal niet wat ze zien. Dat is een soort James Bond-ervaring. 

Zijn er meer ervaringen m.b.t. kantoorruimte huren op Landgoed Zonneoord die je wilt delen? 

Inmiddels weten wij uit eigen ervaring dat alle faciliteiten op het gebied van een kantoor huren, vergaderen en evenementen worden geleverd door een sympathiek team dat niks teveel is en alles tot in de puntjes regelt. Tel die klantgerichte dienstverlening op bij de uitzonderlijke plek en je weet dat Landgoed Zonneoord een uitzonderlijke plek is.

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen