Huurder aan het woord: Fringe

Zonneoord, dat maken we samen! Het landgoed in Ede is een werk- en ontmoetingsplek midden in de natuur waar gezondheid, kennis, innovatie en natuur samenkomen. Het huisvest en faciliteert organisaties die werken aan een natuurlijke en gezondere samenleving. Hoe wordt het huren van een kantoorruimte daar ervaren? Onze huurders vertellen. Dit keer 3 eigenaren aan het woord: Koen Bekking, Joris Kok en Gerbrand Willemsen.

Bedrijf: Fringe
Medewerkers: 7
Locatie op het landgoed: Groot Zonnneoord, 1e etage
Huurder sinds: 1 november 2022

Lees ook het verhaal van huurder Wim namens Noaber

Team Fringe in hun kantoor op Landgoed Zonneoord

Team Fringe op het kantoor in Zonneoord. V.l.n.r.: Chantal Brouwer, Koen Bekking, Joris Kok, Berry Schaake, Martijn van Jole, Gerbrand Willemsen en (niet op foto) Barbara de Leeuw.

Hallo heren! Willen jullie schetsen wat Fringe doet en vanuit welke kantoorsituatie? 

Binnen onze kantoorruimte vind je 3 individuele werkplekken en 4 plekken om als collega’s samen te werken. We hebben regelmatig klantsessies. Daarvoor reserveren we de vergaderruimte tegenover ons kantoor. En bij grote groepen een vergaderzaal op de etage boven ons kantoor. 

Fringe is er sinds 2014. Opgestart door mensen die advies geven anders willen aanpakken. Daarom werken we niet in functies, maar draagt ieder vanuit zijn achtergrond bij aan klantvraagstukken. We zijn dus een hands on adviesbureau en actief in 3 werkvelden, namelijk (ouderen)zorg, duurzame leefomgeving en kunst en cultuur. Organisaties in de publieke sector met een maatschappelijk vraagstuk zijn onze opdrachtgevers. Denk aan ministeries, provincies, gemeentes, en uitvoeringsorganisaties. Wie onze opdrachtgever ook is: ons hoofddoel is altijd om kwaliteit van leven te verbeteren. 

Dat doen we bij de klant op locatie, maar ook door onze opdrachtgever uit de dagelijkse omgeving naar Landgoed Zonneoord te halen. Want op afstand en in een omgeving als die van Landgoed Zonneoord heb je de rust en ruimte om echt te verdiepen. Vaak blijkt dan dat het vraagstuk net iets anders in elkaar steekt dan uit hun eigen analyse bleek. Dat is het moment waarop veel adviesbureaus een rapportage gaan schrijven. Voor Fringe is dit het moment dat we mogelijke antwoorden onderzoeken, daaruit concrete adviezen filteren én de dagelijkse praktijk van onze opdrachtgever naar binnen stappen. Want wij voeren onze raad uit.  

Dat meewerken aan de oplossing van een vraagstuk zijn vruchten afwerpt voor onze klanten, blijkt uit het feit dat er nieuwe partijen bij ons aankloppen bij wie we zijn aanbevolen, omdat ‘dat adviesbureau het traject helemaal afmaakt’. 

We hebben dus een kantoor op Zonneoord, maar zijn daar lang niet altijd, omdat we ook veel bij onze opdrachtgevers over de vloer komen. 

Wat is de belangrijkste reden om een kantoor te huren op een kennis- en innovatiecampus als Landgoed Zonneoord? 

Die reden is dat we ‘noaberschap’ misten; het net- en samenwerken. We zaten op een locatie in Bennekom die ons goed paste. Een rustige omgeving, net als het landgoed. De extra op Zonneoord zijn de gelijkgestemde bedrijven. Hier treffen we allemaal ‘verandersdenkenden’ die publieke en zorgvraagstukken op een andere manier benaderen, net als wij bij Fringe doen.

Hoe ervaren jullie het om bij Landgoed Zonneoord met andere verandersdenkenden te werken? 

We huren ons kantoor nog maar kort, maar de eerste toevallige kennismakingen met verandersdenkenden smaken naar meer. We begrijpen dat Zonneoords teamleider Theo werkt aan ontmoetingsmomenten voor alle huurders. Daar kijken we echt naar uit en dragen we graag aan bij. In de dagelijkse praktijk is iedereen hard aan het werk. Door tijd in te ruimen voor ontmoeten, leren we elkaar leren kennen en is de kans groter dat we ontdekken we hoe we elkaar kunnen versterken. Dat vergroot vast en zeker het gevoel van verbinding. 

Wat maakt kantoorruimte huren op Landgoed Zonneoord zo anders dan elders huren? 

Wij bezochten meerdere locaties, maar een kantoor huren op Landgoed Zonneoord is anders door de persoonlijke benadering en de kwaliteit van alle faciliteiten. Opvallend vonden we dat gastvrouwen het voor elkaar krijgen dat je je direct thuis voelt. Onze collega Barbara is hier na het kennismakingsbezoek van een uurtje meteen de hele dag blijven werken. Dat zegt genoeg. Veelzeggend is dat na die eerste positieve ervaring, de dagelijkse praktijk onze verwachtingen ook nog eens overtreft. Onze kantoorruimte is een ontzettend fijne plek. De vergaderfaciliteiten zijn altijd tot in de puntjes geregeld. Dat buiten vergaderen zo makkelijk kan, vinden we ideaal. En het feit dat hier gelijkgestemden werken, is toch echt wel anders dan op de meeste kantoorlocaties. 

Van welke faciliteiten op het landgoed maakt Fringe graag gebruik en waarom?

Nou, wij gebruiken zo’n beetje alle faciliteiten wel. De werkdag begint al goed als je altijd parkeerplek hebt. Bovendien zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s. Verder gebruiken we de vergaderfaciliteiten vrij fanatiek. Dat er voldoende vergaderlocaties zijn en die zich lenen voor verschillende doeleinden is voor ons dagelijks werk erg prettig. Dat we onze opdrachtgevers en onszelf kunnen trakteren op een goede lunch uit het lunchrestaurant en zo naar buiten kunnen lopen voor een lunchwandeling in de natuur is ook heel fijn. 

Welk effect heeft de natuur rondom de kantoren van Zonneoord op jullie en/of collega’s? 

De Veluwse natuur brengt onszelf, maar vooral ook onze klanten veel rust. De klant is hier direct uit zijn dagelijkse dynamiek. Dat stelt personen in staat gericht met het vraagstuk bezig zijn. In zo’n situatie is het net even makkelijker om je blik te verbreden en ook op persoonlijk vlak contact te leggen. De optelsom is dat je meer bereikt. 

Wat voor reacties krijgen jullie van zakenrelaties die jullie kantoor bij Zonneoord bezoeken?

Als we vertellen dat opdrachtgevers zichzelf uitnodigen hier, weet je genoeg. Zelfs als dat niet het meest gunstig qua reisafstand is, stellen ze voor om te vergaderen op Landgoed Zonneoord. Klanten komen dus graag. Geven aan dat het ze energie geeft en ze helpt te focussen. 

Zijn er meer ervaringen m.b.t. kantoorruimte huren op Landgoed Zonneoord die jullie willen delen? 

Landgoed Zonneoord helpt ons en onze klanten echt in het werk. Je hoeft letterlijk alleen jezelf en je laptop mee te nemen. Verder is alles om te kunnen werken en vergaderen geregeld of wordt op jouw verzoek geregeld. En dat allemaal in een heel hartelijke sfeer. Die combinatie is voor ons een belangrijke meerwaarde van op Landgoed Zonneoord een kantoorruimte huren.


 

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen