Huurder aan het woord: Noaber

Zonneoord, dat maken we samen! Het landgoed in Ede is een werk- en ontmoetingsplek middenin de natuur waar gezondheid, kennis, innovatie en natuur samenkomen. Het huisvest en faciliteert organisaties die werken aan een natuurlijke en gezondere samenleving. Hoe wordt het huren van een kantoorruimte daar ervaren? 

Eén van onze huurders beantwoordt en vertelt. Dit keer aan het woord: Wim Post, programmamanager bij: 

Bedrijf

Noaber 

Medewerkers

14

Locatie op het landgoed

Nieuw Zonneoord

Huurder sinds

2021

 

Hallo Wim! Wil je de schetsen wat Noaber doet en vanuit welke kantoorsituatie? 

Wim begint: “Systeemveranderingen stimuleren om gezondheid te verbeteren. Dat is in een notendop waar we ons op richten bij Noaber”, en vervolgt: “In dat kader investeren we in startende bedrijven met innovatieve ideeën. Ook ontwikkelen we programma’s die bijdragen aan een betere sociale gezondheid en leefstijl van populaties in de samenleving. Dat doen we in binnen- en buitenland.”  

"Mijn collega-programmamanagers en de investeringsmanagers werken in kantoorruimtes op de benedenverdieping van het sfeervol ingerichte Nieuw Zonneoord. Op de 1e verdieping huren we nog drie ruimtes. In twee kantoren creëerden we werkplekken en de derde is onze vergaderplek. Daarnaast maken we veel gebruik van de andere ruimtes die Landgoed Zonneoord herbergt”.

Kantoor Noaber op Landgoed Zonneoord

Wat was de aanleiding om een kantoor te huren bij Landgoed Zonneoord? 

Wim licht toe dat Noaber en Landgoed Zonneoord nauw verwant zijn. In de jaren 80 en 90 hield Baan Company kantoor op het landgoed. En de familie Paul Baan is oprichter van Noaber. 

“Toch is onze stichting nog niet zo lang geleden pas kantoorruimte gaan huren op Landgoed Zonneoord”, zegt hij, “We waren namelijk tevreden met onze huisvesting in een villa in Lunteren. Echter, we merkten steeds vaker dat het karakteristieke jasje ons niet meer paste. Letterlijk en figuurlijk. We liepen er bijvoorbeeld tegenaan dat we onvoldoende faciliteiten en ruimte hadden om in house bijeenkomsten te organiseren.”

“Bovendien: als Noaber werken we met jonge, dynamische bedrijven en organisaties, zijn we bezig met innovatieve programma’s en richten we ons op gezondheid. Een oude villa in de bebouwde kom matcht daar niet mee. Toen we op het punt kwamen dat we een keuze moesten maken, ging het snel. Want alles wat voor ons belangrijk is, komt samen op Landgoed Zonneoord.” 

Wat is voor jou de meerwaarde van het feit dat huurders bij Zonneoord ‘Verandersdenkenden’ zijn? 

De meerwaarde van `samenwonen met verandersdenkenden’ is dat elkaar ontmoeten heel laagdrempelig is. 

In het restaurant bijvoorbeeld komen dagelijks alle bedrijven samen die op het landgoed kantoorruimte huren. Elke huurder is actief in de zorgsector, ontwikkelt nieuwe technologieën op het gebied van gezondheid, of hecht simpelweg waarde aan innovatie, samenwerking en vitaliteit. Bij een aantal huurders is Noaber al betrokken, maar de mogelijkheid is dichtbij om ook van andere huurders te leren, elkaar verder te helpen of te versterken.

Wim fronst even en zegt: “Nu we het erover hebben… je gaat snel aan dezelfde tafel in het restaurant zitten. Ik moet weer eens bij andere mensen aanschuiven tijdens de lunch in het restaurant,” en dan: “Collega’s op Zonneoord, als jullie dit lezen: ik nodig jullie uit hetzelfde te doen.” 

Hal kantoor Nieuw Zonneoord op Landgoed Zonneoord

Wat vind jij aantrekkelijk aan kantoorruimte huren op Landgoed Zonneoord? 

“Voor Noaber maakt een combinatie van factoren kantoorruimte huren op Landgoed Zonneoord aantrekkelijk”, geeft Wim aan, “De prettige sfeer en alles wat je je als bedrijf kunt wensen, is er voorhanden.”

“Ook fijn is dat we eenvoudig contact kunnen leggen met een aantal van de partijen waar we mee samenwerken. Zij huren hier ook kantoorruimte", en hij somt op: “AMT Medical en Quli zijn bijvoorbeeld bedrijven waarin we via NextGen Ventures in investeren. En ook zijn we betrokken bij het Jan van Es-instituut en Health KIC.”

Dan vervolgt hij: “En zoals ik al zei, past de groene omgeving perfect bij onze focus op gezondheid. Verder waren de faciliteiten dus een belangrijke reden voor onze verhuizing.”

Van welke faciliteiten op het landgoed maak je graag gebruik en waarom?

Wim vertelt: “Als Noaber ontvangen we regelmatig groepen voor congressen en bijeenkomsten. Dat doen we in de vele vergaderlocaties die het landgoed rijk is. Bij gelegenheid komen we met kleinere groepen samen in de unieke out-of-the-box box

“We maken voor die groepen gebruik van de cateringservice van het landgoedrestaurant. Soms is dat een lunch, de andere keer een dinerbuffet en ‘s zomers nog wel eens een borrel en barbecue op het terras of onder de stretchtent.” 

Welke reacties krijg je van zakenrelaties die jouw kantoor bij Zonneoord bezoeken?

Wim vertelt dat hij altijd wel een reactie krijgt van zakenrelaties. Grappig vindt hij de ‘typische stadsbewoner’ die zei ‘Ik kom graag, maar ga ook graag weer weg’. 

“Maar meestal reageren mensen met de uitspraak dat ze ook wel een kantoor willen huren op Landgoed Zonneoord”, zegt hij, “Wat ik mooi vind om te zien, is dat Zonneoord zichzelf verkoopt. Er zijn al heel wat relaties van Noaber die een bijeenkomst van ons bijwoonden en daarna besloten om zelf een evenement, heidag, workshop, netwerkbijeenkomst, brainstormsessie te organiseren op het landgoed.”

Welk effect heeft de natuur rondom de kantoren van Zonneoord op jou en/of je collega’s? 

“Een kantoor huren bij Zonneoord betekent dat je een werkplek hebt, waarbij de natuur ook een faciliteit is. Zo zie ik dat in ieder geval,” begint Wim. De keren dat ik wandelend over bospaden vergader zijn ontelbaar. Met collega’s, maar ook met relaties.” Glimlachend: “Je gesprekken zijn dan echt anders.” 

Hij vervolgt: “Er is een collega is die als het maar even kan, zijn telefoontjes wandelend over het landgoed afhandelt. Hij redt de 20.000 stappen wel. En mountainbiken doen collega’s ook. Zij doen dat op eigen houtje, maar bedrijven kunnen het als onderdeel van teambuilding onder begeleiding doen van Geert van Dijk en zijn team. Dit team van fitnessruimte KICfit verzorgt nog meer outdoor en indoor activiteiten trouwens.” 

Zijn er meer ervaringen op Landgoed Zonneoord die je wilt delen? 

“Dat je nooit uitgekeken raakt op dit Landgoed met z’n schitterende geschiedenis”, reageert Wim, “Ik werkte hier al in de tijd van Baan, midden jaren 90, en nog steeds ben ik fan van de plek én het verhaal erachter. Enthousiast vertelt hij: “Innovatie, gezondheid en natuur zijn begrippen die onlosmakelijk verbonden zijn met Landgoed Zonneoord. Dat me dat trekt, heeft te maken met mijn huidige werk, maar ook met mijn onderwijsachtergrond. Als je benieuwd bent: lees maar eens wat hier in de geschiedenis allemaal is bereikt. 

Lees ook hoe Hugo Stoevelaar, directeur bij De Nationale Trombose Dienst het huren van een kantoor op landgoed Zonneoord ervaart.  

Kantoorruimte huren bij Zonneoord

Enthousiast geworden? Ga ook een kantoorruimte huren op Landgoed Zonneoord.

Meer over kantoorruimte huren of Huur een flexwerkplek

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen