Dieren rondom Zonneoord

We hebben het vaak over de natuur rondom ons landgoed, maar wat moet je je daar eigenlijk bij voorstellen? Welke dieren leven er? En hoe loop je de grootste kans om ze tegen te komen? Op deze dierendag vertellen we het je.

Kleine dieren

Je ziet ze alleen als je goed kijkt, maar ze zijn zo belangrijk voor de voedselketen: insecten. Ze zitten er genoeg in de buurt van het landgoed. Wist je dat wij zelfs speciaal bijenzaad hebben geplant in onze tuin? Voordat je het bos betreedt, zie je dus al de vele bijen en vlinders die hier op af komen.

De meeste dieren zie je alleen als je snel bent, maar dat is bij het bosmuisje al helemaal het geval. Voor je het weet zijn ze er weer vandoor. Ook voor de konijnen en hazen moet je je ogen goed openhouden. Ze zijn er genoeg, maar ze moeten zich wel net laten zien op het moment dat jij er rond wandelt. Dat geldt ook voor de egels. Je ziet ze alleen als je heel goed kijkt, want ze weten zich overdag goed te verstoppen.

En zie je een rood pluisstaartje op de grond? Dan kan het twee dingen zijn: een rode eekhoorn of een boommarter. Blijf op dat moment dus zeker even staan om het zeker te weten!

Grote dieren

Met een beetje geluk spot je ze. De Big Five van Zonneoord. Oké, ze zijn niet allemaal even groot, maar wel erg bijzonder. De moeflon, de das, de ree, de buizerd en de havik. De moeflons kun je in een kudde op de vlaktes tegenkomen, de dassen hebben hun burchten in de stuifduinen gemaakt en de reeën zijn in de bossen te vinden.

Voor de roofvogels moet je naar de lucht en de bomen kijken. Voor je het weet schiet er een over je hoofd op weg naar een prooi.

Vogels

En als je toch naar boven kijkt…  er is nog veel meer te zien. We benoemen een paar van de vogels die je met een oplettend oog tegen kunt komen: vinkjes, meesjes, boomklevers, sperwers, merels, eksters en staartmezen. De vogel die je waarschijnlijk niet in de lucht ziet, maar met een scherp oog in de bomen tegenkomt, is de bosuil. Voor de spechten kun je het beste je oren gebruiken en op het getik op de stammen aflopen.

Hoe vind je al die dieren?

Nu denk je misschien: leuk om te weten wat voor dieren er te vinden zijn rondom Zonneoord, maar hoe vind ik ze? Ook daar hebben we een antwoord op. We hebben namelijk verschillende activiteiten waarbij je een grote kans hebt (een van) deze dieren te spotten. Laten we beginnen met de plek waar je zowel kunt vergaderen en brainstormen als dat je van de natuur geniet. De out-of-the-box-box.

De natuur vanuit de out-of-the-box-box

Vanuit onze out-of-the-box-box heb je een mooi zicht op de natuur. Deze container staat op ons landgoed en hier kun je in alle rust vergaderen of brainstormen. Natuurlijk kun je tussen het werken door dan ook zo nu en dan een blik naar buiten werpen. Het is er heel stil, dus naast het gezang van vogels en het tikken van de spechten, hoor jij elk dier dat lang komt gewandeld.

Met het team op pad met Geert

Samen zie je meer. Wij kunnen je dan ook zeker aanraden om als teambuilding-uitje lekker samen de natuur rondom ons landgoed in te trekken. Onze Geert van Dijk kan jou daarin begeleiden. Tijdens een wandeling kom je ongetwijfeld een hele hoop dieren tegen.

Misschien gaat wandelen wel veel te langzaam voor jullie. Dan kunnen jullie vanaf onze trimbaan sporten terwijl jullie je ogen gefocust houden op de natuur. De dieren zullen door de bewegingen die jullie maken niet gauw dichtbij komen, maar misschien zie je ze van een afstandje!

Hard vooruitgaan is ook een optie. Als jullie niet al teveel praten blijven de dieren misschien toch zitten als jullie voorbijkomen. Wij hebben bij Zonneoord mountainbikes beschikbaar waar jullie onder begeleiding van Geert en zijn team gebruik van kunnen maken. Tijdens een speciale hardloopclinic zie je ook ongetwijfeld wat van het wilde leven. En als jullie voorkeur uitgaat naar een ander vervoermiddel is er altijd iets te regelen. (Elektrische) fietsen of e-choppers bijvoorbeeld. Neem contact met ons op en deel je wensen, dan zorgen wij dat alles bij de start voor jullie klaarstaat. We weten zeker dat jullie hoe dan ook wat mooie dieren spotten in de natuur rond ons landgoed!

Kom vergaderen tussen de dieren

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen