Sporten met een kantoorbaan

Het nieuwe jaar is begonnen en we willen allereerst zeggen: de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Het begin van een nieuw jaar is vaak ook het moment dat we opnieuw naar ons leven kijken en doelen voor onszelf stellen. Meer sporten is daar vaak een onderdeel van, en dat is helemaal geen slecht idee. De hele dag stil zitten is ongezond en eigenlijk zouden we bij het hebben van een kantoorbaan gedurende de werkdag moeten sporten. We weten het, maar vinden het vaak lastig om het in praktijk te brengen. Er is immers genoeg werk dat gedaan moet worden. Wij hebben tips, zodat het jou dit nieuwe jaar wel gaat lukken.

Bekijk ook zeker ons sportevenement dat deze week start

Sporten onder werktijd

Toch is niet alleen gezondheid een goede reden om te sporten onder werktijd. Sporten zorgt namelijk voor een verbeterde bloedcirculatie, waardoor je brein meer zuurstof krijgt. Na het sporten kun jij dus beter en sneller je werk doen. Dat zijn alleen maar voordelen en daar speelt Zonneoord graag op in!

Sportschool via werkgever

Naar de sportschool via je werkgever, het kan steeds vaker. Bedrijven gaan partnerships aan met sportscholen en hierdoor krijgen werknemers korting op een lidmaatschap of worden de kosten zelfs volledig vergoed. Het resultaat? De werknemers blijven fit en er wordt meer werk verzet. En vergeet ook niet de teambuilding! Collega’s die samen sporten, leren elkaar nog beter kennen.

Bedrijfsfitness WKR

Met de werkkostenregeling (WKR) kun je als werkgever onbelast bepaalde zaken voor je werknemers vergoeden. Ook een sportabonnement valt binnen deze regeling en bedrijfsfitness en WKR zijn dan ook een veelgebruikte combinatie.

Een bedrijfsfitnessruimte

Sommige werkgevers gaan verder en zorgen voor een bedrijfsfitnessruimte. Dat hebben wij op Zonneoord ook gedaan! Als je bij ons een kantoor huurt, mag je gebruik maken van onze KICfit, een mooie fitnessruimte die is ingericht in ons hoofdgebouw.

Sporten op Zonneoord

In onze fitnessruimte hebben we diverse cardio- en krachttrainingsapparatuur staan. Als huurder van onze ruimte(s), heb jij met je persoonlijke pas de hele dag vrije toegang.
En wil jij op langere termijn aan je gezondheid werken? Dan kun je door Geert van Dijk een persoonlijk fitnessplan op laten stellen. De sleutel die je krijgt, een soort geheugenstickje, stelt de apparatuur automatisch in op de instellingen die jouw trainer heeft ingegeven. Vervolgens word je via een app gemonitord en kun je zo je vorderingen bijgehouden.

Sporten in de natuur

Een mooie extra die je niet bij veel andere fitnessruimtes hebt, is dat je bij Zonneoord ook kunt sporten in de natuur. Zo hebben wij een trimbaan en mag je rond het landgoed vrij hardlopen en mountainbiken. Meerdere keren per week kan dat hardlopen ook onder begeleiding. Deze sessies zijn toegankelijk voor alle niveaus en dat ‘samen doen’ werkt als een fijne stok achter de deur. Wil je het liever rustig houden en extra van de natuur genieten, dan kun je natuurlijk ook gaan wandelen.

Eén ding is zeker: je hebt je afspeellijst helemaal niet nodig tijdens een sportsessie buiten, want de vogels zingen hun hoogste lied voor je!

Bewegen op het werk

Bewegen op het werk is belangrijk. Naar de sportschool gaan of bij ons sporten is daarvoor een goede oplossing, maar er zijn meer manieren waarop je gauw aan wat extra beweging komt. Zet bijvoorbeeld geen fles water bij je werkplek, maar een glas dat je steeds opnieuw moet vullen. Zo sta je ongeveer elk uur een keer op en pomp je het bloed weer lekker door je lichaam. Pak ook eens de fiets naar werk in plaats van de auto of doe wat stretchoefeningen terwijl je over een werkprobleem nadenkt.

Doe het samen

Meer bewegen wordt nog makkelijker als je niet de enige bent die naast het bureau staat te stretchen. Als je elkaar aanmoedigt, kom je samen heel wat verder. Samen een wandeling maken tijdens de lunch is al een mooie manier om meer in beweging te komen. Bij Zonneoord kun je dan ook nog eens een gezonde lunchtas meekrijgen. Zo werk je op meerdere manieren aan je gezondheid!

Kom jij werken en sporten op Zonneoord?

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen