Vogeltrek en vallend blad: herfst op Zonneoord

Ook in de herfst is het heerlijk werken, ontmoeten en bewegen op Landgoed Zonneoord. De natuur is dan namelijk op z’n mooist: geniet van de prachtig gekleurde boombladeren en de vele dieren die zich klaarmaken voor de winter.

De natuur voert een show op

Zonneoord ligt in een inspirerend stukje natuur tussen het Edese Bos en het Luntersche Buurtbosch, op de rand van de Veluwe. In de herfst gebeurt er dan ook van alles op het landgoed. Omdat de zon minder schijnt worden de boomblaadjes rood, geel en bruin en vallen ze langzaam van de bomen. Overal schieten paddenstoelen uit de grond en de vele spinnen weven prachtige webben. Egels, eekhoorns en allerlei vogels scharrelen door het bladerdek op de grond, op zoek naar een schuilplekje of iets lekkers om te eten. Kortom: de natuur voert een show op en overal op het landgoed is iets bijzonders te zien!

Tip: onderbreek je werkdag of vergadering voor een mooie herfstwandeling over het landgoed. Midden in het bos vind je zelfs een trimbaan waar je even kunt bewegen. Daarna kom je lekker fris weer terug op je werkplek.

Dieren spotten op Zonneoord

Van open vlaktes tot stuifduinen en dichte bebossing: het landschap op ons landgoed is enorm gevarieerd. Daardoor leven er ook veel verschillende diersoorten. Zo zijn de stuifduinen het leefgebied van een kolonie dassen die daar hun burchten hebben gemaakt. Op de vlaktes spot je met een beetje geluk een kudde moeflons, oftewel kleine wilde schapen. In de dichte bossen zijn ook de egels, eekhoorns en konijnen goed vertegenwoordigd. En is het rustig dan zie je zelfs reeën voorbij komen! 

Ben je een vogelliefhebber, dan is Zonneoord helemaal dé plek in de herfst. De vogeltrek is dan namelijk net begonnen en in de lucht zijn allerlei soorten vogels te zien die in V-formatie naar hun winteradresjes vliegen. Welke vogels je ziet is altijd weer een verrassing. Dus verrekijker in de aanslag en wachten maar!

Wildplukken

Maak je een (lunch)wandeling over ons landgoed, dan is de kans groot dat je tamme kastanjes, hazelaars en vlierstruiken tegenkomt. De herfst is hét seizoen om daar wat lekkers te plukken. Gepofte tamme kastanjes zijn een heerlijke herfstige snack en van vlierbessen maak je zonder al te veel moeite een lekkere siroop. Neem dus vooral een bakje of zakje mee naar Zonneoord, zodat je kunt gaan wildplukken.

Heerlijk werken en ontmoeten in herfstige sferen

Ook kennismaken met Landgoed Zonneoord in de herfst? Leuk! We zetten wat tips voor je op een rijtje:

  • Geniet van de wilde natuur op het SOMA-terrein, wat door menig wandel- en natuurplatform wordt aangemerkt als een ‘verborgen parel’. Onderweg spot je misschien wel een kudde moeflons! 
  • Organiseer je werkevenement in één van onze inspirerende ruimtes. Haal samen met je collega’s en relaties een frisse neus in het bos en geniet van een gezonde en duurzame maaltijd in ons landgoedrestaurant.
  • Op zoek naar een unieke brainstormlocatie? In onze out-of-the-box-box zit je letterlijk midden in de natuur. Laat die ideeën maar komen!

Zien we jou deze herfst op Zonneoord? Neem hier contact met ons op om een inspirerende werkplek of dito evenement op ons landgoed te regelen.

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen