Zomer op Landgoed Zonneoord

Ook tijdens een zinderende zomer als deze is het goed toeven op Landgoed Zonneoord. Er valt van alles te zien en beleven in de natuur rondom Zonneoord…

Natuur trakteert in de zomer

De natuur van Landgoed Zonneoord trakteert je in de zomerperiode op een landschap vol kleuren en geuren en een levendig dierenrijk. Verspreid door het landschap zie je uitbundig bloeiende bloemen. Met een beetje geluk zie je de jonge dieren rondscharrelen die deze lente werden geboren. En bij verzengende hitte is het heerlijk om de schaduw op te zoeken onder het rijke bladerdak van de loofbomen op ons terrein. 

Tip: verplaats je overleg van binnen naar buiten: onze kruiwagenbankjes verrijd je makkelijk naar de plek die jou aangenaam lijkt.

Wist je dat... de speciale bloemen- en kruidenmix die wij inzaaiden tussen paviljoen B en D nu volop bijen en vlinders aantrekt? 

Dieren ontdekken

Doordat het landschap gevarieerd is, zowel bos als open velden, kun je in de natuur van Landgoed Zonneoord allerlei dieren ontdekken. Van bosuilen, spechten, sperwers, eekhoorns en boommarters in de bomen tot reeën, dassen en schapen op de grond. 

Het open landschap van ons SOMA-terrein is het leefterrein van de Moeflon. De haarschapen eten in de zomer smakelijk eten van de dan rijkelijk groeiende grassen. Ook snoepen zeg graag stengels van bosbessenstruiken. Een opvallend kenmerk van de Moeflon is dat hun vacht in zomer en winter van kleur verschilt. In de winter zijn zowel mannetjes als vrouwtjes donker. Maar in dit seizoen herken je de ooi in het zomerseizoen aan haar bruine vacht en ram aan zijn roodbruine vacht met witte vlekken op de flanken of buik. 

Zie je een dier met pluimstaart door de bossen rennen of klimmen? Het kan weleens een boommarter in plaats van eekhoorn zijn. De zomer is de beste periode om dit dier te spotten Het roofdiertje heeft wel wat weg van een eekhoorn met slanke bouw met spitse kop, tamelijk ronde oortjes en levendige kraalogen. Maar hij heeft een andere houding en een donkere, rood- tot grijsbruine pels, waarbij de poten en snuit meestal donkerder zijn. Je herkent de boommarter zeker aan zijn meest opvallende kenmerk: een gele bef (soms geelwit of oranje).

Boommarter in natuur van Landgoed Zonneoord

Let op… we verwijderen de nesten, maar de eikenprocessierups kan zich ergens verstopt hebben in de zomereiken.

Werken en ontspannen in zomerse natuur 

Of je nu komt om te werken of ontspannen; het is heerlijk om je onder te dompelen in de zomerse natuur van Landgoed Zonneoord. 

We doen je wat ideeën aan de hand: 

  • ontspan met sportieve outdooractiviteiten: sluit aan bij een informatieve wandeling van Geert van Dijk, test jezelf op de trimbaan of fiets een mountainbikeroute. 

  • werk in de natuur - het inspireert! Huur een kantoor of flexplek met uitzicht op het groene terrein van ons landgoed of gebruik ons aan de natuur grenzende terras voor jouw evenement of brainstorm in de out-of-the-box-box op het mooie SOMA-terrein. 

  • werk en ontspanning combineren? Organiseer jouw teambuilding op ons Landgoed. 

 

Pluk de dag, adem de zomer in, kom langs!

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen