Werken aan je vitaliteit op Zonneoord

Het is Nationale Vitaliteitsweek. Een periode waarin we extra stilstaan bij dat wat zo belangrijk is: vitaliteit. Het thema van dit jaar is ‘veerkracht’. Erg belangrijk, omdat het aantal mensen met psychische problemen helaas nog steeds groeit. We laten je dan ook graag zien hoe je bij Zonneoord met vitaliteit bezig kunt zijn.

Vitaliteit binnen het bedrijf

Natuurlijk kun je zelf aan de slag met vitaliteit en je hier verder in ontwikkelen, maar het kan ook samen. Met je medewerkers bijvoorbeeld. Onderzoek wijst uit dat investeren in de vitaliteit van werknemers goed is voor henzelf en daarmee ook voor het bedrijf. Gezonde en blije werknemers zijn natuurlijk heel wat productiever en gelukkiger.

De vitaliteitsschijf van vijf

Gelukkiger zijn willen we allemaal en een hogere productiviteit werkt door in de rest van het bedrijf, daarom is het goed om met vitaliteit aan de slag te gaan. De Vitaliteitsschijf van Vijf maakt dit nog wat vage begrip wat inzichtelijker. Waar de Schijf van Vijf rondom voeding ons vertelt hoe we het beste kunnen eten, maakt de Vitaliteitsschijf van Vijf ons ervan bewust hoe het met ons gaat en hoe we misschien nog wat beter voor onszelf kunnen zorgen.

De onderdelen op deze schijf zijn: zelfbewustzijn, fysiek welzijn, mentaal welzijn, sociaal welzijn en spiritueel welzijn. Vind jij het belangrijk dat je werknemers met vitaliteit bezig zijn? Kijk dan samen kritisch naar deze vijf onderdelen en ontdek op welke vlakken mensen zich nog verder kunnen ontwikkelen.

De kracht van de natuur

Na het bekijken van de vitaliteitsschijf van vijf, is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Landgoed Zonneoord ligt midden in het groen en daarom kunnen wij je alles vertellen over de kracht van de natuur. De natuur doet een mens namelijk zo goed dat je er algauw op alle vlakken van de schijf op vooruit gaat.

Werken in de natuur

Werken of vergaderen bij Zonneoord zorgt er automatisch voor dat je in de natuur bent, omdat ons landgoed is omringd door groen. Dit heeft als gevolg dat je tot rust komt en nieuwe inzichten krijgt. Goed voor je vitaliteit dus! Natuurlijk moet er nog gewoon gewerkt worden, maar de manier waarop is toch net een beetje anders als je vanaf de parkeerplaats of fietsenstalling nog een stukje door de natuur kunt lopen.

En wil je echt ín de natuur werken? Voor je project of brainstorm is het mogelijk onze out-of-the-box-box te boeken die in de mooie natuur rondom ons landgoed staat.

Wandelen op het landgoed

Wandelen is een hele mooie aanvulling op het werken in de natuur. Rond het landgoed zijn er prachtige wandelingen te maken. Tijdens de pauze kun je dus dagelijks werken aan je vitaliteit. De natuurlijke omgeving geeft je naast rust en nieuwe inzichten zo ook de nodige beweging en de mogelijkheid om met anderen te connecten tijdens een gesprek. Zo worden jullie nog vitaler!

Bewegen op het werk

Je weet ongetwijfeld dat bewegen ook heel belangrijk is voor de vitaliteit. Tijdens een wandeling beweeg je al, maar jij en je werknemers kunnen nog verder gaan dan dat. Bij Zonneoord hebben we namelijk een eigen trimbaan en fitness. Als jij op Zonneoord werkt, mag je van beide gebruik maken. Het fitnessen kun je naar eigen invulling doen, maar het is ook mogelijk om een persoonlijk fitnessplan op te laten stellen door Geert van Dijk, onze professional.

Bewegen is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar als je het samen doet, is het ook een mooie manier om als team samen te komen. Denk voor het sociale aspect van de Vitaliteitsschijf van Vijf dus ook zeker aan samen sporten. Goed voor de teambuilding!

Gezond eten gedurende de werkdag

En als laatste in dit rijtje: ook gezond eten is belangrijk voor een goede gezondheid, en van lekker én gezond eten houden wij. Bij binnenkomst ligt het landgoedrestaurant aan je rechterhand en tijdens de lunch kun je daar heerlijk gezond eten. Chefkok Arjan bereidt hier samen met Petra en Fie salades, broodjes en soepen. Zelfs voor smoothies kun je bij ons terecht. Omdat het restaurant werkt met lokale producten is het extra vers en gezond.

In je middagpauze kun je overigens meerdere voordelen met elkaar combineren. Je kunt bij ons namelijk een lunchbox bestellen voor tijdens je wandeling. Gezond eten terwijl je beweegt, mentaal oplaadt in de natuur en sociaal actief bent. Met die combinatie werk je razendsnel aan een betere vitaliteit!

Verbeter nu de vitaliteit van jou en je werknemers op Zonneoord

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen