Zo laat je 3 vergadertrends voor jou werken

Bij Landgoed Zonneoord signaleren we 3 vergadertrends: buiten de deur, out-of-the-box en creatief vergaderen. Klinkt leuk, maar hoe werkt dat dan? In dit blog de trends inclusief praktische tips. 

Trend 1 - Buiten de deur vergaderen

Het is een algehele trend om buiten de deur vergaderen. Het idee daar achter: doorbreek gewoontes, want stap je in een andere wereld, dan doe je dingen anders. Naar een externe vergaderlocatie gaan, is dus een extra goed idee als je merkt:

 • dat je team op een onderwerp is vastgelopen en wilt dat collega’s met frisse ideeën komen,
 • je externe vergadergasten in de watten wilt leggen, 
 • of het nuttige met het aangename verenigen door na de vergadering iets leuks te doen met je vergadergezelschap.

Bovendien heb je bij buiten de deur vergaderen praktische voordelen. Bij een veelzijdige vergader- en evenementenlocatie als Landgoed Zonneoord heb je extra faciliteiten voor handen. Uiteraard beschik je in onze vergaderzalen over zaken, zoals een monitor om je presentatie op te delen en microfoons om goed verstaanbaar te presenteren. En desgewenst voorzieningen voor hybride vergaderen (vergaderzaal 6). 

Daarnaast kun je onze catering naar jouw vergaderruimte laten komen, kiezen voor een uitgebreid lunchbuffet in het landgoedrestaurant en/of de dag afsluiten met een hapje en drankje. 

 

Uniek vergaderen door faciliteiten als mountainbikes en barbecue op evenementenlocatie Landgoed Zonneoord

Unieke vergaderfaciliteiten 

Uniek aan onze vergader- en evenementenlocatie zijn de faciliteiten die jij voor, tijdens en na je vergadering kunt gebruiken: 

 • Een levensgroot schaakspel spelen.
 • Wandel- en fietspaden ontdekken die starten bij onze voordeur.
 • Mountainbiken of wandelen onder begeleiding van Geert van Dijk.
 • Sportieve outdoor activiteit doen op de trimbaan of in de KICfit-fitnessruimte, al dan niet onder Geerts begeleiding.
 • Barbecueën en borrelen bij onze stretchtent
 • Ook kunnen we andere activiteiten voor je regelen via onze samenwerkingspartners. Denk aan een spelroute rijden op de e-bike of e-scooter. 

Trend 2 - Out-of-the-box vergaderlocatie

Ga je dan toch buiten de deur gaat vergaderen, dan is de trend om naar een bijzondere vergaderlocatie te gaan heel logisch. Laat Zonneoord jou nou letterlijk een out-of-the-box vergaderlocatie kunnen bieden. Onze out-of-the box-box is een vergaderzaal voor 8 personen met eigen sanitair. De container staat op een stuk ruig grasland, het SOMA-terrein. Dat is onderdeel van het verder bosrijke gebied rondom ons landgoed op de Veluwe. Dit is dé plek om te vergaderen midden in de natuur. Je gaat offline om je samen met je team volledig te kunnen focussen.

Binnenzijde van de out-of-the-box-vergaderbox in de natuur op Landgoed ZonneoordJohan Willem Kolff vergaderzaal op Landgoed Zonneoord

Onderschrift: Out-of-the-box-box versus Willem Johan Kolffzaal

Trend 3 - Creatief vergaderen

Anders dan anders vergaderen. Dat is creatief vergaderen. Het is trend nummer 3 en bedoeld om een nieuwe dynamiek van je vergadering te geven en de creativiteit van je deelnemers te laten floreren. Om je te inspireren voorbeelden van creatief vergaderen: 

 • Buiten vergaderen: wij zorgen dat je kunt op het grasveld voor Groot Zonneoord of zetten meer afgezonderd in de natuur de stretchtent op. Uiteraard zorgen we dat je kunt zitten voor je vergadering en kun je lunchpakketten voor alle vergaderdeelnemers bestellen. Zin om je vergaderdag af te sluiten met hapje en drankje, dan richten we een gezellig terras voor je in. 
 • Staand vergaderen: de paden, op de lanen in. Wandelend over het landgoed, door de bossen of over de grasweides rondom Zonneoord bespreek je de vergaderpunten. Wedden dat je effectiever vergadert? Het schijnt dat mensen meer ideeën krijgen als ze een actieve houding aannemen. Dus bij staand en/of wandelend vergaderen, hebben zowel lichaam als geest baat.  
 • Groepsopdrachten: staan op jouw vergaderagenda punten waarvoor een oplossing moet komen? In plaats van met de hele club over zulke onderwerpen te sparren, splits je op in groepjes. Gebruik eventueel onze 4 tips om effectief te brainstormen. Laat ieder groepje hun oplossing presenteren en kies gezamenlijk het beste. Onze Anneke van de Bergh-Braamzaal (vergaderzaal 4) is hiervoor ideaal. Bij het opsplitsen kun je de vergaderruimte er recht tegenover gebruiken.    
 • Verandering van spijs doet eten: verander binnen een vergaderruimte van plek of opstelling. Afwisseling houdt je deelnemers scherp. De Willem Johan Kolffzaal (vergaderzaal 2) maakt het je heel gemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld staande starten en afsluiten en per onderwerp wisselen tussen vergadertafel en poefjes.

Buiten staand vergaderen in de natuur van Landgoed Zonneoord

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen