Het traditionele kantoor versus groen werken

Decennialang was het de norm: elke dag naar kantoor rijden om de hele dag te werken in een grote, grijze en vooral oninspirerende kantoortuin. Maar het Nieuwe Werken en de coronalockdowns brachten een verandering in hoe we denken over onze werkplek. Flexwerken en groene kantoren hebben een enorme opmars gemaakt - en terecht!

De voordelen van een groene werkplek

Werken op een groene plek is namelijk gezond en brengt werkgeluk. Natuur is een bewezen hulpmiddel tegen stress en hoe meer groen je om je heen hebt, hoe fijner je werkt en hoe productiever je bent. Reden genoeg dus om eens die lunchwandeling door het bos te maken of een groene kantoorruimte of flexwerkplek in het bos te boeken. Wedden dat je daar veel meer inspiratie van krijgt dan van de hele dag achter je computer zitten?

Groen is vitaal

Naast het feit dat groen gelukkig én productief maakt zijn er meer voordelen aan een groen kantoor. Wist je bijvoorbeeld dat planten luchtzuiverend werken en dus bijdragen aan een goede luchtkwaliteit? Dat betekent concreet dat je minder snel hoofdpijn krijgt als je veel planten om je heen hebt. En: groen om je heen inspireert je en stimuleert om naar buiten te gaan voor die wandeling. Kortom, natuur in je buurt maakt je stukken vitaler

Tip: echt midden in de natuur vergaderen of brainstormen? Boek de out of the box-box. Vanuit deze unieke werkplek heb je een prachtig uitzicht op het bos op Landgoed Zonneoord en hoor je niets anders dan zingende vogels. Als de inspiratie daar niet van gaat stromen...!

Groen werken op Landgoed Zonneoord

Op Landgoed Zonneoord werk je midden in de natuur; we hebben prachtige vergaderlocaties in het groen, onze out of the box-box waar je flexwerkt of brainstormt tussen de bomen en inspirerende locaties voor heidagen. Natuurlijk helpen we je graag bij de organisatie van je heidag. Daarnaast word je uitgenodigd om in beweging te komen. Wandel bijvoorbeeld over het prachtige SOMA-terrein en doe een rondje oefeningen op de trimbaan. Of pak het meteen fanatiek aan en ga voor een training in het KICfit-fitnesscentrum!

 

Waarom Landgoed Zonneoord?
wat wij voor u kunnen betekenen